Ads Top

Sony introduceert haar nieuwste premium smartphone: Xperia 5 V

Sony lanceert de premium Xperia 5 V, uitgerust met de nieuwste "Exmor T for mobile" camerasensor, die volgens de Japanners een 'perfecte point-and-shoot biedt en zo van elke opname een meesterwerk maakt'.

De camera van de Xperia 5 V maakt gebruik van de nieuwste Exmor T for mobile sensor, die je ook terug kan vinden in de Xperia 1 V. Door deze sensor kan je heldere HD beelden vastleggen, ongeacht de situatie, of het nu dag of nacht, binnen of buiten is. Deze smartphone maakt het niet alleen mogelijkheid portretten met levensechte details vast te leggen, maar geeft ook de optie te kiezen uit een reeks kleur-voorinstellingen. Door middel van deze Creative Look instelling kan je verschillende kleuren en tinten afstemmen op de scène die je fotografeert. Daarnaast is de bokeh-modus sterk verbeterd ten opzichte van het vorige model.

Met de dubbele lens aan de achterkant van de Xperia 5 V kun je opnamen maken met brandpuntsafstanden van 16 mm, 24 mm en 48 mm. 48 mm komt overeen met 2x de optische brandpuntsafstand, wat betekent dat je onderwerpen in een groter formaat kunt vastleggen zonder je zorgen te hoeven maken over de ​ afname van de beeldkwaliteit.

De nieuwe "Video Creator" app heeft een automatische bewerkingsfunctie waarmee gebruikers eenvoudig videoclips kunt monteren. Zodra je de lengte van de clip hebt bepaald, selecteer je de foto's of video's en de muziek. Vervolgens doet de Video Creator app het harde werk en ontvang je in ongeveer een minuut een definitief bestand.

De Xperia 5 V beschikt ook over een speciale microfoon voor spraakopnamen. Zelfs wanneer je een video opneemt in een drukke omgeving met veel stemmen en omgevingsgeluiden, krijgt de stem van de persoon die je opneemt voorrang en kan deze duidelijk worden opgepikt.

De Xperia 5 V’s 5.000mAh batterij met grote capaciteit gaat langer mee dan andere smartphones met dezelfde batterij capaciteit. Het stroomverbruik van deze smartphone is ongeveer 20 procent lager dan die van het vorige model. Hierdoor blijft de batterij op 50 procent of meer, zelfs als je je smartphone
de hele dag actief gebruikt.

De Xperia 5 V is verkrijgbaar vanaf september 2023 voor ongeveer 999 euro.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.