Ads Top

Alle duels Oranje in Nations League live bij de NOS

De komende vier jaar zijn de wedstrijden van het Nederlands elftal vrouwen in de Nations League live te volgen bij de NOS. De NOS heeft met de KNVB een akkoord bereikt over de uitzendrechten van de Oranjewedstrijden van de komende twee edities van de Nations League (2023/2024 en 2025/2026).

Ook de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2027 behoren tot dit pakket. Het gaat hier om de rechten op alle platforms: televisie, online en op de radio.
 
Dit jaar start de eerste editie van de Nations League vrouwen. Het is een nieuw toernooi, waarin naast een hoofdprijs er ook twee tickets voor de Olympische Zomerspelen 2024 te verdienen zijn. Ook vormt de Nations league de basis voor de kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland.
 
De opzet kent een A-divisie, een B-divisie en C-divisie. Nederland komt uit in de A-divisie. Daarin zijn er vier poules, waarvan de winnaars doorgaan naar het finaletoernooi. Het finaletoernooi bestaat uit een halve finale en een finale. De twee finalisten plaatsen zich voor het olympisch voetbaltoernooi in Parijs volgend jaar.
 
Nederland opent de Nations League op vrijdag 22 september met een uitwedstrijd tegen België. De wedstrijd is vanaf 20.00 uur live te volgen bij de NOS en wordt uitgezonden op NPO 3, NOS.nl en de NOS-app. Ook is er live-verslag op NPO Radio 1. Vier dagen later, op dinsdag 26 september, is Engeland de tegenstander. Ook die wedstrijd is live te zien op NPO 3, NOS.nl, de NOS-app en te volgen via NPO Radio 1.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.