Ads Top

Speaker Bang & Olufsen optimaliseert met AirTag-achtig systeem

Moderne speakers passen het geluid aan op basis van waar de luisteraar zich bevindt. De nieuwste en duurste speakers van B&O doen dat met een technologie die lijkt op die van AirTags.

De Beolab 8-speakers gebruiken ultra wideband (UWB), een technologie die ook in AirTags en iPhones zit. Met UWB kunnen iPhones je naar een AirTag toe leiden met een pijltje. De Beolab 8-speakers gebruiken UWB om de luisteraar te volgen als een soort radar. De nieuwe speakers volgen de telefoon van de gebruiker, die daarvoor de B&O-app moet installeren en toestemming moet geven.

Net als veel moderne speakers gebruikt de Beolab 8 beamforming, waarmee het geluid als een straal door de kamer kan worden gestuurd. Dat werkt alleen bij iPhones, vanaf de iPhone 11: de eerste met UWB.

De Beolab 8-speakers hebben elk een tweeter, midwoofer en subwoofer, elk met een eigen versterker, goed voor een totaal van 300W. De speaker heeft een behuizing van één stuk aluminium, in grijs of zwart. Er zijn verschillende grilles om de speakers mee te bedekken: eiken lamellen in licht of donker of een klassiek luidsprekerdoek. De speaker weet zelf welke grille erop zit en past daar het geluid op aan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.