Ads Top

Het dorp achter de muur bij VRT

In de vijfdelige docureeks Het dorp achter de muur volgt VRT CANVAS een jaar lang het personeel en de gedetineerden van de Brusselse gevangenissen. De zwaar verouderde gevangenissen van Vorst, Sint-Gillis en Berkendael moeten sluiten en de gedetineerden moeten overgebracht worden naar één groot ultramodern gevangenisdorp in Haren. Daar zal plaats zijn voor 1200 mannen en vrouwen. ​

​Jurgen Van Poecke, de algemeen directeur van de Brusselse gevangenissen wil samen met zijn team  zijn grote droom verwezenlijken. Haren zal niet alleen de grootste maar ook de eerste gevangenis van België zijn die volgens een nieuw systeem, gericht op humane detentie, werkt.

​Maar er is een groot personeelstekort en de gevangenis is te vroeg moeten opengaan. De verhuis en de eerste maanden verlopen dan ook chaotisch. De cameraploeg kreeg uitzonderlijk de toegang om dit moeizame proces een jaar lang van heel nabij te volgen. Vanaf het einde van de ruwbouw, het sluiten van Vorst en Berkendael tot een half jaar na de verhuis van de eerste gedetineerden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.