Ads Top

Krachtig Pro Camera-systeem in nieuwe iPhones voor meer creatieve vrijheid

Dankzij de verregaande integratie van hardware en software bieden de geavanceerde camerasystemen op de zojuist aangekondigde iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max het equivalent van zeven professionele lenzen – allemaal mogelijk gemaakt door de A17 Pro-chip.

De 48-MP hoofdcamera is exclusief voor de Pro-modellen ontwikkeld en maakt gebruik van computationele fotografie. De nieuwe superhoge standaardresolutie van 24 MP biedt volgens Apple nog meer flexibiliteit. Op de hoofdcamera kun je schakelen tussen drie veelgebruikte brandpuntsafstanden: 24 mm, 28 mm en 35 mm. Die kun je zelfs als nieuwe standaardinstelling kiezen.

De hoofdcamera ondersteunt naast 48-MP ProRAW verder nog 48-MP HEIF-afbeeldingen met een vier keer hogere resolutie. iPhone 15 Pro is voorzien van een 3x telelenscamera terwijl iPhone 15 Pro Max de langste optische zoom ooit op een iPhone biedt: 5x bij 120 mm.

De nieuwe telelenscamera op iPhone 15 Pro Max is uitgerust met een innovatief tetraprisma-design met een gecombineerde optische beeldstabilisatie en autofocus 3D-sensorverschuivingsmodule, het meest geavanceerde stabilisatiesysteem dat Apple ooit heeft gemaakt. Met deze camera kun je de mooiste close-ups en foto’s van wilde dieren maken. Ook kun je er van ver schitterende actiefoto’s mee maken.

De geavanceerde portretfoto’s op iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn gedetailleerder, hebben levendigere kleuren en komen ook bij weinig licht volgens Apple beter uit de verf. Voor het eerst kun je portretfoto’s maken zonder eerst naar de Portretmodus te hoeven overschakelen. Zodra er een persoon, hond of kat in beeld komt of wanneer je tikt om scherp te stellen, haalt iPhone automatisch gegevens over de diepte op. Daarmee kun je je foto’s vervolgens in de Foto’s-app op iPhone, iPad of Mac omzetten in prachtige portretten. En voor nog meer creatieve vrijheid kun je zelfs naderhand nog het focuspunt van de foto bepalen.

Andere kenmerken waar alle camera’s op iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max van profiteren:

De Nachtmodus draait nu op de Photonic Engine en geeft nog scherpere details en nog levendigere kleuren. Dankzij de LiDAR-scanner kun je ook in de Nachtmodus portretfoto’s maken.

Dankzij het nieuwe Slimme HDR leg je onderwerpen en de achtergrond nog realistischer vast. In de Foto’s-app zie je natuurlijke huidskleuren, heldere highlights, rijkere middentonen en diepere schaduwen. Deze geavanceerde HDR-rendering werkt ook in externe apps, zodat afbeeldingen die je online deelt er zelfs nog beter kunnen uitzien.

De beste videokwaliteit op een smartphone is dankzij de A17 Pro-chip volgens Apple nog weer beter geworden, met verbeteringen op het gebied van opnames bij weinig licht en in de actiemodus.

Creatieve professionals en filmmakers kunnen aan de slag met professionele workflows. Met een (los verkrijgbare) USB 3-kabel profiteren zij van tot 20x hogere overdrachtsnelheden.

In combinatie met oplossingen van andere ontwikkelaars, zoals Capture One, kunnen iPhone-fotografen een professionele studio opzetten. Ze kunnen dan 48-MP ProRAW-beelden schieten en meteen van hun iPhone op hun Mac overzetten. ProRes-videobeelden kunnen rechtstreeks op een extern opslagapparaat worden opgenomen.

iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zijn verkrijgbaar in zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en naturel titanium. iPhone 15 Pro is voor een instapprijs van 1229 euro te koop met een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB. iPhone 15 Pro Max is vanaf 1479 euro verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 256 GB, 512 GB en 1 TB.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.