Ads Top

Ultieme actiecamera van Ricoh

RICOH introduceert de RICOH WG-M1: de nieuwe digitale actiecamera in de water- en schokbestendige WG-serie, met ultragroothoeklens. Met dit model maak je onder water en tijdens allerlei outdooractiviteiten levensechte foto’s en video’s in hoge kwaliteit.

Uitgangspunt bij het ontwerpen van de RICOH WG-M1 was een camera die goede prestaties levert in veeleisende, actieve omstandigheden – zowel onder als boven water. De camera is dan ook te gebruiken tot tien meter diepte zonder dat je een beschermende onderwaterbehuizing nodig hebt. Daarnaast is hij bestand tegen vallen van twee meter hoogte en tegen temperaturen tot maar liefst -10°C. Met de ultragroothoeklens maak je dynamische full-HD-video’s met een levensecht dieptegevoel. 14,0 effectieve megapixels zorgen voor prachtige foto’s in hoge resolutie.

Ook is er de supersnelle ‘continuous-shooting’-optie. Daarmee leg je onderwerpen vast in een beeldenreeks met een snelheid van ongeveer tien beelden per seconde. Het ontwerp van de body is gericht op buitengebruik, net zoals die van de andere camera’s in de WG-serie. Verder is de WG-M1 uitgerust met een 1,5-inch kleuren-lcd-scherm en draadloze LAN-verbinding voor bediening met een smartphone. Zo kun je tijdens het maken van zowel foto’s als video’s realtime beelden zien. Gebruik je deze camera in combinatie met de diverse accessoires, dan ben je in verschillende actieve situaties – denk aan sport- en andere outdooractiviteiten – nog flexibeler. En dat resulteert in dynamische foto’s en video’s waar de actie vanaf spat.

De bijgeleverde onderwaterlens bevestig je eenvoudig op de luchtdichte body. Daarmee ben je ervan verzekerd dat de WG-M1 uitstekende prestaties levert tot een diepte van tien meter en wel één uur lang (gelijkwaardig aan IPX8 of JIS Class 8).

Met de WG-M1 maak je full-HD-video-opnamen in het H.264-opnameformaat (1920 x 1080 pixels, verhouding 16:9) met een snelheid van dertig frames per seconde. De camera biedt ook een aantal creatieve functies die complexe video-opnamen eenvoudiger maken. Denk aan ‘motion detection’ dat automatisch begint met het opnemen van een video als de camera een bewegend onderwerp binnen het beeldveld detecteert. ‘Loop recording’ blijft video’s opnemen terwijl hij nieuwe bestanden creëert met intervallen van vijf of tien minuten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.