Ads Top

Snelle Samsung NX1 camera

Samsung kondigt de NX1 camera aan. De snelle DRIMe V beeldprocessor in de NX1 biedt volgens het bedrijf ongeëvenaarde kleurreproductie en ruisreductie. De processor is geschikt voor 4K UHD video-opnamen zonder randapparatuur.

Met Samsungs nieuwe NX AF (Auto Focus) Systeem III met 205 Phase Detection autofocuspunten verlegt de NX1 de grenzen van semiprofessionele fotografie in snelheid en flexibiliteit. Terwijl momenten in een flits voorbijgaan, laat de snelle autofocus (0,055 seconde) op de NX1 ze je vastleggen. Daarnaast laat 15FPS contiuous shooting je niet in de steek, als je snelle acties fotografeert.

Samsung Auto Shot (SAS) draagt bij aan de snelheidsprestaties van de NX1. Met SAS neemt de camera automatisch een foto op het juiste moment. Dankzij de nieuwe DRIMe V processor en geavanceerde software gaat de sluiter op precies het juiste moment dicht, waardoor vertraging wordt voorkomen.

De NX1 is ook uitgerust met Samsungs nieuwe 28MP APS-C CMOS sensor met Back Side Illumination (BSI) met microlensstructuur. De ruisonderdrukking is beter dan bij gebruikelijke CMOS-sensoren, doordat het pad tussen de lens en sensor wordt vrijgehouden. Hierdoor valt er meer licht op iedere pixel en zijn alle foto’s van hoge kwaliteit, zelfs bij weinig licht.

De NX1 ondersteunt ISO 100 tot 25.600 en een uitbreiding tot 51.200. Foto’s zijn hierdoor altijd goed belicht, ook in situaties met weinig licht. Door beelden in te delen in hoeken, texturen en kleurvlakken, wordt slim omgegaan met ruisonderdrukking en blijft de beeldkwaliteit behouden.

De NX1 biedt UHD opnamemogelijkheden, oftewel vier keer de resolutie van Full HD, voor beelden van extra hoge kwaliteit. Met de ingebouwde HEVC Codec (H.265) worden beelden efficiënt opgeslagen op de SD-kaart, zonder aan kwaliteit in te boeten. Daarnaast is nabewerking eenvoudig door de meegeleverde conversiesoftware.

De elektronische zoeker (EVF) is een XGA OLED-scherm met 2.360.000 dots en geeft een levensechte ervaring bij het maken van foto’s. Dankzij de DRIMe V processor is de vertraging in de EVF slechts 0,005 seconde, waardoor de zoeker iedere situatie vrijwel in real-time weergeeft.

Het 3,0 inch FVGA Super AMOLED scherm heeft touch bediening en een natuurlijke uitstraling voor goede kleurreproductie. Daarnaast is de NX1 de enige compacte systeemcamera met een LCD bovenop de camera. Deze toont de huidige instellingen van witbalans tot de beeldmodus en accuduur. Zo kun je de camera snel en eenvoudig bedienen.

De NX1 heeft de snelste en meest geavanceerde verbinding, waardoor 4K-films direct op een UHD TV worden gestreamd. Met de hoge overdrachtssnelheid verstuur je foto’s en Full HD-video’s snel en zonder vertraging. Ook heeft de NX1 Bluetooth, waardoor je de camera eenvoudig koppelt aan smartphones en tablets.

Ook de NX-lensserie wordt uitgebreid. De nieuwe 50-150 mm F2.8 S ED OIS lens geeft een premium ervaring die perfect is afgestemd op de NX1. Met het snelle diafragma van F2.8 en een 35 mm-equivalent van 77-231 mm is deze S-serie lens uitermate geschikt voor uitgebreide scenario’s als sport, natuur en portretten. De lens heeft Multi-Axis Optical Image Stablization (OIS) voor maximaal 4,5 stops compensatie (mid-range, onder CIPA standaard) en Samsungs Ultra Precise motor (UPSM) voor snelle autofocus. Tot slot is de lens stof- en waterafstotend dankzij Samsung Hyper Shield (SHS).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.