Ads Top

OLED tv LG onder de 3000 euro

LG Electronics (LG) kondigt een nieuwe OLED tv (55EC930V) aan, die met 3.499 euro 'competitief' is geprijsd. Dankzij een cashback actie krijgen consumenten 500 euro terug en daarmee is LG de eerste fabrikant die een OLED tv voor 2.999 euro aanbiedt.

LG noemt zich een voorloper op het gebied van OLED technologie. Waar ‘gewone’ LED TV’s tegenwoordig evolueren met meer en meer pixels in het scherm, ziet LG in OLED een revolutie op de tv-markt. Het grootste verschil met huidige LED tv’s is dat OLED beeldschermen geen achtergrondverlichting nodig hebben. De pixels geven zelf licht, waardoor individuele oleds helemaal kunnen worden uitgezet.

De LG OLED pixels bestaan ook nog eens uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB), waardoor het scherm nog meer verschillende kleuren kan tonen en daarmee het contrast weergegeven en lager energieverbruik en productiekosten bereikt wordt.

De Curved OLED TV is uitgerust met het innovatieve WebOS. Het Smart TV platform, dat deze maand werd bekroond met een Red Dot award, zorgt dat je heel eenvoudig de verschillende functies en eigenschappen kunt gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.