Ads Top

Nikon introduceert een nieuwe FX-formaat camera

Nikon lanceert de snelle D750. Volgepakt met professionele beeldtechnologie en met een compact ontwerp biedt deze camera fotografen de vrijheid om op zeer flexibele wijze hun visie te verwezenlijken.

De nieuw ontworpen FX-formaat sensor produceert een uitzonderlijke beeldkwaliteit met minder ruis bij hoge ISO-waardem. Een gevoelige AF, serieopnamen tot 6,5 bps en Full HD-filmopnamen op 1080/60p staan samen met de stevige kantelbare monitor garant voor een 'ongekende creatieve vrijheid', stelt Nikon. Nikon’s Picture Control 2.0 biedt betere beeldverwerkingsmogelijkheden in de camera voor het optimaliseren van foto's en video's.

De gloednieuwe sensor van 24,3 megapixels biedt een groot dynamisch bereik en produceert bij alle gevoeligheden heldere beelden met een rijke tonaliteit. Het ISO-bereik van 100-12.800 is uitbreidbaar tot 50-51.200 (equivalent) en het Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem, dat gevoelig is tot slechts -3 LW, staat garant voor de flexibiliteit onder moeilijke omstandigheden.

Nikon's D-film biedt video van 'uitzendkwaliteit'. De camera kan Full HD-films (1080p) opnemen met een beeldsnelheid van 50p/60p met aanmerkelijk minder ruis, moiré en valse kleuren. Via een speciaal filmmenu (toegankelijk via de i-knop) kan men alle filminstellingen direct aanpassen. Het motorgestuurde diafragma kan worden aangepast tijdens de opname. De camera biedt clean HDMI-uitvoer en kan filmopnamen van volledige resolutie gelijktijdig opslaan in de camera en eventueel op een externe recorder. Men kan het filmen de ISO-instellingen gebruiken van ISO 100 tot aan ISO 51.200 (equivalent). Ook is het nu mogelijk om in de stand M automatische ISO aan te zetten. Nikon's 3D-ruisonderdrukking vermindert willekeurige ruis, vertekening en flikkering bij filmopnamen met een hoge gevoeligheid.

De Nikon D750 is leverbaar vanaf 23 september 2014. De adviesprijs van de body bedraagt 2199 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.