Ads Top

IFA: Panasonic lanceert de HC-X1000 Ultra HD 4K camcorder

Panasonic lanceert vandaag de HC-X1000, de eerste prosumer-camcorder die 4K 60p/50p videobeelden op een SD-kaart kan opnemen. Met een LEICA Dicomar lens naast een nieuwe BSI-sensor en Crystal Engine Pro 4K beeldprocessor, produceert de HC-X1000 verbluffende, levensechte beelden in Ultra HD 4K resolutie. Daarnaast heeft de camcorder een breed scala aan professionele functies en een 20x optische zoomlens in een uiterst compacte behuizing, waardoor de meest wendbare en mobiele opnames kunnen worden genomen als de scène zich ontwikkelt.

Met diverse bestandsformaten - inclusief AVCHD, MOV en MP4 - en hoge bitsnelheden, is de HC-X1000 volgens Panasonic ideaal voor de meest uiteenlopende opnamesituaties. Bovendien is de HC-X1000 uitgerust met diverse functies zoals drie handmatig verstelbare ringen, 2-kanaals XLR audio-ingangen, ND-filters en Dual SD-kaartsleuven om te voldoen aan professionele eisen en deze zo mogelijk te overtreffen. 

De HC-X1000 legt beelden vast in QFHD resolutie (3840 x 2160) en Cinema 4K (4096 x 2160) formaten die vloeiende 60p/50p beelden produceren, dus ideaal voor het opnemen van hoogwaardige documentaires en evenementen.

De 1/2.3" BSI-sensor van de HC-X1000 zorgt voor een hogere snelheid van het uitlezen zodat grote volumes van 4K data bij 60 fps/50 fps kunnen worden verwerkt. Hierdoor wordt het rollende sluiter-effect dat vaak optreedt bij actie-opnames onderdrukt.

De high-speed Crystal Engine Pro 4K verwerkt de enorme hoeveelheid gegevens die nodig is voor het snel en nauwkeurig opnemen, terwijl een nieuw ruisonderdrukkingssysteem zorgt voor heldere beelden met minimale ruis, zelfs bij opnames in extreme situaties met weinig licht.

Met een geavanceerde lens, die voldoet aan alle strenge inspectienormen van LEICA op het gebied van resolutie en contrast, kan de HC-X1000 scherpe en heldere beelden opnemen. De lens zorgt voor de karakteristieke nuances en subtiele schakeringen waar de lenzen van LEICA bekend om staan. Drie ND-filters (1/4, 1/16, 1/64) zijn in de lens ingebouwd om de hoeveelheid invallend licht bij verschillende opnamesituaties te onderdrukken. Zo kunt u bijvoorbeeld bij fel daglicht opnames maken met een langere sluitertijd of de lens volledig openen voor een hoge resolutie en een geringe scherptediepte.

Met diverse opnameformaten, bitsnelheden en bewerkingsopties is de HC-X1000 ideaal voor een breed scala aan prosumers en professionals. Het AVCHD-formaat is beschikbaar naast MOV en MP4 voor een snelle en eenvoudige bewerking. Bij opnames in Full HD wordt gebruik gemaakt van ALL-Intra-compressie voor een maximale bitsnelheid van 200 Mbps, hetgeen een uitstekende kwaliteit aan de beeldproductie geeft.

Bij het ontwerp van de HC-X1000 is ook aan echte regisseurs gedacht - de 4K video ondersteunt niet alleen QFHD-resolutie (3840 x 2160) voor tv-uitzendingen, maar ook Cinema 4K (4096 x 2160) voor filmproducties.

De HC-X1000 beschikt over een ergonomisch ontwerp, met klepjes om bedieningsfouten te voorkomen tijdens het opnemen. Over de lay-out van de knoppen is nagedacht om de bediening tijdens het filmen zo eenvoudig mogelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.