Ads Top

Kleinste camera met verwisselbare lens en Live Viewfinder

Panasonic onthult de LUMIX DMC-GM5, het nieuwste lid van het baanbrekende assortiment LUMIX G DSLM-camera's. Deze nieuwkomer in de GM serie biedt een uitstekende beeldkwaliteit en een groot aantal creatieve functies in een body die gestroomlijnder en stijlvoller is dan die van elke andere systeemcamera. Daarnaast beschikt hij over een hoogwaardige Live Viewfinder (LVF) voor meer controle en een grotere nauwkeurigheid.

De LUMIX GM5 beschikt over een grote 16-megapixel Digital Live MOS-sensor waarmee een nog hogere resolutie en gevoeligheid haalbaar zijn dan bij eerdere modellen. De Venus Engine is uitgerust met een geavanceerd ruisonderdrukkingssysteem. Beelden zijn hierdoor helderder en vloeiender, vooral wanneer ze zijn vastgelegd in een donkere omgeving. Daarnaast zijn door toepassing van het nieuwe Detail Reproduction Filter Process de maximale resolutie en het contrast van het midden tot hoge bereik verbeterd. Beelden zijn hierdoor nog helderder, zelfs in situaties met zeer veel licht.

De geavanceerde Intelligent D-range Control biedt een groter dynamisch bereik en behoudt het vloeiende kleurverloop dankzij de uiterst nauwkeurige signaalverwerking. Met de LUMIX GM5 wordt elk deel van een beeld – van licht tot donker – correct weergegeven.

Daarnaast heeft de vooruitgang in imagingtechnologie ertoe geleid dat de LUMIX GM5 prachtige, vloeiende Full HD videobeelden vastlegt bij 1920 x 1080 50p in AVCHD Progressive en MP4 met stereogeluid. Door toepassing van Dolby Digital wordt geluid in hoge kwaliteit opgenomen en de Wind Cut-functie gaat het geluid van de wind op de achtergrond grotendeels tegen.

Een belangrijke toevoeging aan de LUMIX GM is de praktische LVF van 1166 pixels met een vergrotingsfactor van circa 0,92x/0,46x (equivalent van een 35mm-camera) en een beeldveld van 100%. De kleurweergave van de LVF is gelijk aan die van de LUMIX GX7. Met de Touch Pad AF-functie is het mogelijk de LVF en het beeldscherm tegelijkertijd te gebruiken. De bediening is hierdoor optimaal en het vastleggen van beelden nog gemakkelijker. Bovendien begint de Eye Sensor AF direct met scherpstellen als de gebruiker in de LVF kijkt. De camera is dus direct klaar om een opname te maken. 

Het grote touchscreen met 920.000 pixels van de LUMIX GM5 is rechtstreeks aangebracht op het voorpaneel. Dit betekent dat er zich geen laag lucht tussen deze twee delen bevindt. Het 3-inch grote scherm vertoont daardoor veel minder weerspiegelingen. In combinatie met de verhoogde resolutie en de verbeterde kleurweergave is het beeldscherm van de LUMIX GM5 nog beter zichtbaar dan dat van zijn voorgangers, zelfs als de zon schijnt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.