Ads Top

Panasonic onthult de LUMIX DMC-LX100

Panasonic introduceert de LUMIX DMC-LX100, het nieuwe topmodel binnen het compactcamera-assortiment. De LUMIX LX100 is de 6e generatie van de befaamde topklasse LX compactcamera's van Panasonic. Hij deelt zijn DNA met de LUMIX LC1, de eerste volledig handmatig instelbare compactcamera van Panasonic, die in 2004 werd geïntroduceerd. De LUMIX LX100 heeft een 4/3-inch High Sensitivity MOS-sensor. Dat is meer dan vijf keer zo groot als de sensor van de LUMIX LX7. De beeldkwaliteit is daardoor net zo goed als die van een camera met verwisselbare lens.

De aangepaste Venus Engine is voorzien van een quad-core CPU. Dit heeft geleid tot verbeterde prestaties en een dusdanig snelle signaalverwerking dat er video-opnames kunnen worden gemaakt in 4K. De Venus Engine is verder uitgerust met meerdere ruisonderdrukkingssystemen, zoals Multi Process NR, Random Filter en Aperture Filter. Beelden ogen daardoor zeer natuurlijk, zelfs bij zeer weinig omgevingslicht.

Het zoombereik van 24-75 mm (equivalent van een 35mm-camera) maakt verschillende typen opnames mogelijk, van straatfotografie tot portretten. Daarnaast beschikt de sensor over meerdere verhoudingen, zodat landschappen kunnen worden vastgelegd met een dynamische groothoek van 24 mm in de verhoudingen 4:3, 3:2 en 16:9.

De LUMIX LX100 biedt een groot aantal geavanceerde functies en instellingsmogelijkheden. Hierdoor kunnen zowel gevorderde enthousiastelingen als ervaren fotografen zich uitleven. Met een geïntegreerde Live Viewfinder (LVF) met een resolutie van 2.764.000 pixels kan de gebruiker de kadrering en compositie geheel zelf bepalen en in alle omstandigheden de belichting correct instellen, ook bij grote contrasten tussen licht en donker. 

De camera kan ook handmatig worden ingesteld, zodat de gebruiker zijn vaardigheden verder kan aanscherpen. Zo zijn er een diafragmaring, een bedieningsring (focus en zoom), een knop voor de sluitertijd en een knop voor de belichtingscompensatie. Met behulp van deze fysieke knoppen kan de gebruiker de instellingen onmiddellijk aanpassen zonder eerst het digitale menu te hoeven doorlopen.

De LUMIX LX100 biedt ook een aantal nieuwe scherpstelopties voor nog meer controle over het resultaat. Met Full Area AF is het mogelijk om scherp te stellen op elk deel van het beeldveld van vrijwel 100%. Daarnaast is het aantal scherpstelpunten verhoogd naar 49 om de gebruiker maximale vrijheid te bieden bij het kiezen van de compositie. Met Low Light AF werkt de autofocus bij omstandigheden met -3EV licht, zodat er perfect kan worden scherpgesteld, zelfs als sterren de enige lichtbron zijn.

De grote sensor van de LUMIX LX100 en zijn krachtige Venus Engine zorgen er samen voor dat deze camera prachtige 4K-video-opnames kan maken. Opnames van bioscoopkwaliteit, met veel details en natuurgetrouwe kleuren. Met de camera maakt men vloeiende video-opnames in hoge kwaliteit in 4K 3840 x 2160 bij 25 fps in MP4. Daarnaast zijn opnames mogelijk in Full HD 1920 x 1080 50p in AVCHD Progressive (MPEG-4 / H.264). Met een speciale knop boven op de camera kan men tijdens het maken van foto's onmiddellijk beginnen met het vastleggen van video-opnames. Elk moment kan dus altijd worden vastgelegd

De DMC-LX100 is beschikbaar vanaf begin november 2014 voor een adviesprijs van 899.95 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.