Ads Top

Sony introduceert 's werelds eerste 35mm full frame lens met powerzoom

Sony biedt het allereerste full frame powerzoomobjectief voor de Alpha E-mount cameraserie. De FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) is een compromisloos vervaardigd objectief dat videografen en filmmakers een krachtig instrument in handen geeft. Het is volgens Sony een ideale partner voor camera's zoals de 35mm Full Frame Alpha 7S: deze legt enorme hoeveelheden details probleemloos vast, of dit nu 4K video-opnames, Full HD-opnames of hoge resolutie foto's betreft.

De SELP28135G is compatibel met alle Sony E-mount camera's en camcorders. In combinatie met een behuizing met een APS-C-sensor wordt de brandpuntsafstand verder vergroot tot wel 42-202,5mm (35mm-equivalent). Dat geldt voor Sony's α6000/α5100 camera's en professionele Super 35mm-formaat camcorders als de NEX-FS700 of de nieuwe PXW-FS7.

Het constante F4 maximum diafragma biedt filmmakers en fotografen de mooiste scherptediepte-effecten en stabiele belichtingsbeheersing binnen het volledige zoombereik, van groothoek tot telelens.

De bediening en de ergonomie van de SELP28135G zijn gebaseerd op Sony’s professionele camera's voor televisiezenders en filmmakers. Drie aparte ringen bieden onafhankelijke controle over de focus, zoom en het diafragma (de iris), met optimale torsie voor een responsieve, professioneel aanvoelende bediening. De buitenranden van de ringen zijn met zorg ontworpen voor een comfortabele, slipvrije bediening met de vingertoppen.

De SSM-aandrijving, een primeur in het segment, is bijzonder stil en soepel – een must voor professionele filmmakers. De zoomsnelheid kan over een brede zone nauwkeurig worden bepaald, waarbij de zoomrotatierichting naar wens aan de persoonlijke voorkeur kan worden aangepast (Via instellingen op de behuizing van de camera; beschikbaar voor specifieke modellen zoals de PXW-FS7 en de A7S).

De scherpstelling is zo ruisarm mogelijk gemaakt doordat de focuselementengroep zeer licht is gehouden en wordt aangedreven met een responsieve Double Linear Motor. Als extra handigheidje kan de scherpstelmodus gemakkelijk van automatisch naar handmatig worden verzet, gewoon door de focusring te verschuiven. Handig als u tijdens de opnames van focuswijze wilt veranderen.


Het FE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) full frame powerzoomobjectief voor professionele fotografen en filmmakers kan nu worden vooruitbesteld op www.sony.nl. De SELP28135G is vanaf december 2014 te koop en heeft een winkeladviesprijs van 2500,- euro.
Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.