Ads Top

Nieuwe filters van Rollei

Camerafabrikant Rollei komt met een nieuw filtersysteem waarmee professionele en hobbyfotografen creatief kunnen omgaan met natuurlijk licht. Het systeem bestaat uit een filterhouder en een reeks nieuwe filters. De filters zorgen voor een hoge kleurintensiteit en voorkomen reflecties en optische vervormingen.

De Rollei filterreeks bestaat nu uit vijf filters: drie filters met een neutrale dichtheid (soft GND, hard GND en reverse GND), een grijsfilter (ND) en een zeer dunne polariserende filter (CPL). De filters zijn verkrijgbaar in vier verschillende breedtes: 180 mm, 150 mm, 100 mm en 70 mm. Dit maakt het systeem geschikt voor bijna alle spiegelreflex- en systeemcamera’s.

Specificaties
  • De polariserende filters zorgen ervoor dat foto’s kleurechter worden, minder spiegeling hebben en contrastrijker worden, bij groothoeklens niet worden vervormd en de grijsfilter leent zich goed voor bulb-opnames.
  • In de filterhouder kunnen drie filters gelijktijdig worden geplaatst en geroteerd, waardoor fotografen eenvoudig van filter kunnen wisselen.
  • De filterhouder is gemaakt van luchtvaart aluminium en is ontwikkeld in samenwerking met fabriekspartner NiSi.
  • Het glas van de filters is krasbestendig, aan beide kanten geslepen en gepolijst en is tevens voorzien van een water- en olieafstotende nano-coating.
  • De polarisatiefilter wordt standaard meegeleverd met de 70 mm- en 100 mm-systemen. Voor het 180 mm- en 150 mm-systeem is de polarisatiefilter is als optie verkrijgbaar.
Extra accessoires
  • Om de filters optimaal te beschermen is er voor de 100 mm en 150 mm filters een Rollei opberg-etui beschikbaar.
  • In maart komt Rollei ook met sensor- en filterreinigingsartikelen. Hiermee kunnen fotografen de filters, objectieven en sensors van hun toestellen zelf grondig reinigen en zich daarmee van een optimale beeldkwaliteit verzekeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.