Ads Top

CES: Sony zet in op HDR

In 2016 brengt Sony naar eigen zeggen de 4K High Dynamic Range-kijkervaring (HDR) naar een hoger niveau. Een groot deel van de nieuwe 4K BRAVIA tv's is uitgerust met HDR-technologie.
HDR geeft een groter dynamisch spectrum weer voor kleurweergave en helderheid. Dit zorgt voor een optimaal contrast dat de nuances van het beeld naar voren brengt, van gedetailleerde zwarttinten en schaduwen tot heldere wittinten en kleuren.

HDR-content is steeds meer toegankelijk via diverse filmaanbieders en broadcasters en wordt omarmd door verschillende online streamingdiensten zoals Amazon Video en Netflix.

Naast het brede aanbod HDR BRAVIA tv’s introduceert Sony een Slim Backlight Drive. De BRAVIA XD93 is als eerste voorzien van deze backlight-technologie voorzien van X-tended Dynamic Range PRO. Het contrast, de helderheid en het kleurenpalet worden zo verder versterkt en dynamischer.

De XD93-serie is een LED-tv met randverlichting en local dimming. X-tended Dynamic Range PRO zorgt voor driemaal zoveel helderheid. De 4K Processor X1 zorgt daarnaast voor duizenden kleine beeldaanpassingen per seconde. Deze serie biedt naast Android TV een nieuwe interface met stemzoekfunctie waardoor gebruikers eenvoudig allerlei commando's kunnen geven aan de tv.

Dit jaar introduceert Sony het nieuwe BRAVIA TV designconcept Slice of Living. De accenten in champagne, goud en zilver zorgen volgens Sony voor extra warmte en uitstraling. Het design van de BRAVIA XD93 wordt geaccentueerd door het egale, vrijwel randvrije scherm. De BRAVIA SD85 brengt 4K-amusement nog dichterbij dankzij het gebogen scherm. Dit is de slankste curved 4K BRAVIA tot nu toe.

Ook toont Sony tijdens de CES de Backlight Master Drive-technologie. Deze verhoogt de helderheid en het contrast om 4K HDR nog meer tot uiting te brengen. Bij de Backlight Master Drive-demonstratie wordt een prototype van 85-inch getoond die het achtergrondlicht verhoogt via rechtstreekse led-achtergrondlichten met een hoge dichtheid. Gekoppeld met X-tended Dynamic Range PRO, geeft dit een indrukwekkend dynamisch bereik. Dit creëert nog diepere zwarttinten en een hoge helderheid van 4.000nits.

Tevens kondigt Sony de nieuwe app Ultra van Sony Pictures Home Entertainment aan. Deze wordt dit jaar in de VS geïntroduceerd. Met Ultra is het mogelijk om 4K HDR-content en tv-programma’s te kopen en streamen. Het betreft zowel nieuwe als klassieke titels uit de 4K digitale bibliotheek van Sony Pictures. Of de Ultra-app in de Benelux beschikbaar komt, is op dit moment nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.