Ads Top

Glasvezelbedrijf Fiber neemt Stipte over

Fiber Nederland (Fiber NL) neemt concurrent Stipte (voorheen Scarlet Nederland) over. Samen met Stipte wil de jonge ‘challenger’ – naar eigen zeggen de snelst groeiende provider van Nederland – de markt blijven uitdagen en klanten blijven verrassen met nieuwe diensten.

Stipte werd in 1992 opgericht als Scarlet Nederland als onderdeel van de Amerikaanse Telegroup en is daarmee een van de oudste providers van Nederland. In 1999 ging Scarlet zelfstandig verder met investeerders NeSBIC en Egeria, de investeringsmaatschappij van de familie Brenninkmeijer. Na een serie van overnames (waaronder het Belgische Tiscali) werd Scarlet in 2004 bij het grote publiek bekend met de introductie van het ‘triple-play’-pakket, aangeprezen door een halfnaakte Beau van Erven Dorens op cowboylaarzen.

In 2008 werd het door Belgacom overgenomen voor 175 miljoen euro, en in 2014 door middel van een managementbuy-out onder leiding van directeur Matthijs Kamp. Die nu dan toetreedt tot de directie van Fiber NL.

Fiber NL werd drie jaar geleden opgericht door Martijn van Scherpenzeel die al eerder met bedrijven als het groene energiebedrijf Oxxio de gevestigde energiemarkt uitdaagde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.