Ads Top

CES: Nikon’s nieuwe topmodel D-SLR

Nikon onthult de gloednieuwe D5, een FX-formaat D-SLR die volgens de fabrikant een 'verbluffende kracht en precisie' biedt voor zowel professionals als amateurfotografen.

Het 153-punts AF-systeem van de volgende generatie biedt een uitzonderlijk grote dekking, of er nu tijdens een sportwedstrijd of een galapremière wordt gefotografeerd. En voor filmmakers die tot het uiterste willen gaan, biedt D-film nu de mogelijkheid 4K UHD-films (Ultra-High-Definition) op te nemen.

De verkoopstart van de Nikon D5 is gepland in maart 2016. De verkoopadviesprijs bedraagt 7109 euro.

AF van de volgende generatie: een aantal van 153 scherpstelpunten en 99 kruissensoren. Met een AF-gevoeligheid tot -4 LW (ISO 100, 20 ºC) levert de D5 volgens Nikon uitstekende prestaties bij extreem weinig licht. Het autofocus systeem heeft nu een eigen toepassingsspecifieke AF-processor, zodat het volledige rekenpotentieel kan worden gebruikt voor één enkel proces.

Zeer hoge gevoeligheid, van helder zonlicht tot de astronomische schemering: een ISO-bereik van 100 tot 102.400, uitbreidbaar tot ISO 3.280.000 (equivalent, Hi 5).

High-definition 4K/UHD-films: maak 4K- Ultra High Definition films (3840x2160 pixels) op 30p/25p/24p waarbij een pixel voor pixel uitsnede uit het midden van het beeld wordt gebruikt. Neem Full HD-video (1080p) op met maximaal 50p/60p in meerdere indelingen.

Krachtige buffer: leg tot 200 NEF (RAW)- of grote JPEG-beelden vast in één snelle serieopname. Dit is genoeg om de finale van de 100 meter sprint helemaal vast te leggen zonder de vinger van de ontspanknop te halen.

Nieuwe meet- en beeldsensoren: de gloednieuwe FX-formaat CMOS-beeldsensor met 20,8 MP en de RGB-meetsensor met 180K pixels leveren exacte beelddetails. Toongradaties zijn vloeiender en nauwkeuriger, de nieuwe EXPEED 5-beeldverwerkingsengine garandeert een beeldkwaliteit die ongekend hoog is over het standaard ISO-bereik.

Kracht en precisie: fotografeer met maximaal 12 bps met AE/AF-tracking of met 14 bps, terwijl de spiegel omhoog is geklapt. De AF-tracking en de stabiliteit van het zoekerbeeld zijn aanzienlijk verbeterd wanneer snelle, onvoorspelbare acties worden gefotografeerd.

Snelle beeldopslag en een 4x snellere gegevensoverdracht: versnel de workflow met twee nieuwe XQD-kaartsleuven, een nieuwe USB 3.0-poort voor een snelle overdracht van grote hoeveelheden gegevens en een draadloze verbinding en Ethernet-aansluiting die 4x sneller zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.