Ads Top

CES: Sony introduceert Blu-ray players voor hoge resolutie beeld

Sony breidt het assortiment hoge resolutie beeld- en geluiddragers uit met twee nieuwe Blu-ray-spelers die hoogwaardige beeldkwaliteit combineren met krachtig hi-res audiogeluid.

De UHP-H1 is Sony’s eerste premium speler voor hoge resolutie geluid en –video. Via een schijf, het thuisnetwerk of streaming vanaf muziekdiensten zoals Spotify. Bovendien past de speler in een draadloos Multi-room-netwerk. Ook is het mogelijk om een cd, super audio-cd of audiobestanden vanaf een USB-stick af te spelen.

De geluid- en beeldkwaliteit van de UHP-H1 wordt mogelijk door een Frame & Beam-design dat mechanische trillingen tot het minimum beperkt. Tevens is het voorzien van een ruim aanbod audiocodecs waarmee gebruikers bestanden tot 192 kHz / 24 bit en Double DSD (5,6 MHz) kunnen afspelen. De analoge twee-kanaalsaudio-uitvoer naar de hifi-versterker, home-cinema reciever of tv Sound Bar verloopt via een audio-DAC (32 bit, 768 kHz). Deze garandeert een heldere, natuurlijke geluidskwaliteit.

De meeste Blu-ray-spelers sturen zowel geluid als beeld naar de tv via dezelfde HDMI-uitvoer. Om de geluidskwaliteit te optimaliseren, kan de UHP-H1 de geluid- en beeldsignalen splitsen en via afzonderlijke HDMI’s versturen. Dit reduceert de elektrische interference. Bovendien is er de functie Audio Direct die de video-uitvoer van de speler en het display vooraan uitschakelt. Dit zorgt voor een zuiver geluid.

Dankzij de geïntegreerde Bluetooth-functie kan tevens een draadloze hoofdtelefoon aangesloten worden. De UHP-H1 garandeert via LDAC-technologie een optimale gegevensoverdracht via Bluetooth. Dit garandeert hi-res-audio geluidskwaliteit, ook bij draadloos luisteren.                                                                      

Blu-ray-films in Full HD worden geoptimaliseerd dankzij 4K/60p-upscaling. Daarnaast voegt de UHP-H1 beeldverbeteringen toe met SuperBitMappingV. Filmcollecties in Full HD worden hierdoor in nog hogere beeldkwaliteit weergegeven.

De BDP-S6700 schaalt, net als de UHP-H1-premium speler voor hi-res-geluid en –video, Blu-ray-films op naar 4K UHD-detail. Dit model is voorzien van een krachtige interface en een breed scala aan toepassingen voor een optimale muziek- en beeldervaring thuis. 

Het systeem biedt toegang tot streamingdiensten als Spotify en Deezer. De app SongPal Link creëert bovendien extra luistermogelijkheden in huis. Bluetooth met LDAC garandeert een zuivere, gedetailleerde draadloze luisterervaring met een hoofdtelefoon.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.