Ads Top

CES: Panasonic introduceert 's werelds eerste officiële Ultra HD Premium TV

Panasonic kondigt naar eigen zeggen 's werelds eerste LED LCD TV aan die voldoet aan de strenge normen voor 'Ultra HD Premium', de nieuwe hoogste categorie van de UHD Alliance. Hierbij wordt gekeken naar een groot aantal zaken, variërend van onder andere resolutie en High Dynamic Range (HDR) prestaties tot beeldnauwkeurigheid en brede kleurengamma's.  

De Ultra HD Premium-beoordeling door de UHDA moet ertoe bijdragen dat consumenten direct kunnen zien welke televisies het beste in staat zijn de geavanceerde beeldformaten weer te geven die in 2016 nieuwe kwaliteitsstandaarden zullen zetten.  

De DXW904 is bijvoorbeeld het eerste toestel dat de extreme helderheid van een LCD-scherm weet te combineren met het contrast en de zwartwaarden van de Panasonic Plasma TV´s.   

Dat is vooral te danken aan de nieuwe local dimming-technologie met honingraatstructuur. Dit nieuwe LCD-schermontwerp verdeelt het beeld in honderden belichtingszones die elk apart worden gecontroleerd en strikt van elkaar zijn gescheiden. Op deze manier vindt er zo weinig mogelijk lichtverlies plaats tussen de zones. Hierdoor kan het beeld tegelijkertijd extreem lichte delen en diepe zwarttinten bevatten zonder dat zich het halo-effect voordoet rond heldere voorwerpen, iets wat gewoonlijk wel optreedt bij LCD-technologie.

Bovendien zorgt het nieuwe schermontwerp ervoor dat de maximale helderheid over een groter deel van het scherm kan worden weergegeven dan bij traditionele HDR LCD TV's. Panasonic heeft berekend dat de DXW904 1.000 nits kan behalen op een veel groter deel van het scherm dan andere HDR-schermen die tot nu toe op de markt zijn verschenen. Dit houdt in dat consumenten een veel dynamischer en intenser beeld te zien krijgen. De HDR-weergave is nauwkeurig afgestemd door de Hollywood Labs van Panasonic om ervoor te zorgen dat de HDR-prestaties van de DXW904 maximaal overeenkomen met de oorspronkelijke visie van film- en contentmakers.

Een nieuwe Firefox OS update zal later dit jaar beschikbaar zijn voor de DXW904 tv’s. Deze update biedt een nieuwe zoekfunctie, waardoor het makkelijker wordt om nieuwe apps te ontdekken en deze op te slaan in je smart-menu.

De DXW904 wordt geïntroduceerd in het voorjaar van 2016 en zal verkrijgbaar zijn in twee afmetingen: 65 inch en 58 inch.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.