Ads Top

Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos

Gibson Innovations toonde vorige week op CES zijn nieuwe Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos. Deze soundbar combineert Philips’ Ambisound technologie met speakers die omhooggericht staan en met Dolby Atmos geluidsprocessing. Dit zorgt ervoor dat het geluid echt van alle kanten komt als je film kijkt. Helicopters lijken echt boven je hoofd te hangen en de slang die over de grond glijdt, hoor je haast langs je voeten glibberen.

Door de integratie van Dolby Atmos kan geluid hoger en lager reiken dan wat je gewend bent bij bijvoorbeeld een 5.1 systeem. Geluid beweegt zich vrij door de kamer en dus ook boven je hoofd. Door de combinatie van Philips Ambisound en Dolby Atmos komt het geluid nu echt van alle kanten. En dat uit maar een, enkele soundbar.

In deze Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos zit een netwerk van maar liefst 18 luidsprekers, Daarvan zijn er twee speaker-modules die omhooggericht staan. Zo ontstaan 5.1.2 geluidskanalen waardoor het geluid ook de hoogte in gaat. Aan weerszijden vind je 3 mid-range drivers waarvan er een aan beide kanten alleen gemaakt is om het beste geluid te bieden voor dialogen en stemmen. Het geluidsbereik, dat veel breder is dan de soundbar zelf, wordt gecreëerd door de overige drivers te combineren met tweeters die in een hoek staan.

De bassen worden verzorgd door een krachtige 220W draadloze subwoofer. Hiervan staat de 8 inch driver naar beneden gericht voor een krachtige bas. De koepelvormige bas-reflector zorgt dat geluid niet ‘verdampt’ en verbetert lage frequenties door ze gelijk naar buiten te sturen in een boog van 360 graden zodat heel de kamer wordt gevuld met de bassen. 

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.