Ads Top

LG maakt start met wereldwijde uitrol TV line-up 2023

LG Electronics (LG) kondigt de wereldwijde uitrol aan van haar 2023 TV line-up. Deze beschikt over innovatieve OLED-technologie met premium zelfoplichtende beeldkwaliteit, geavanceerde beeldverwerking voor nóg scherpere beelden en een verbeterd webOS-platform, dat is uitgerust met allerlei slimme functies.

De 2023 line-up OLED tv's bevat volgens LG de breedste selectie van resoluties, vormfactoren (oprolbare OLED en buigbare OLED), ontwerpen en afmetingen (42 tot 97 inch1).

Een belangrijke upgrade voor de OLED evo G3-serie is LG's Brightness Booster Max-technologie. Deze bevat een gloednieuwe lichtregeling en lichtversterkend algoritme om de helderheid met maximaal 70 procent te verhogen. De helderheid wordt pixel voor pixel in kaart gebracht en aangestuurd, wat resulteert in scherpere en meer realistische beelden. De OLED evo G3-serie is ook uitgerust met Super Anti Reflective-technologie3 om lichtschitteringen en reflecties te verminderen.

De nieuwe Alpha-serie processor maakt gebruik van geavanceerde AI-ondersteunde Deep Learning-technologie om beeld en geluid van topkwaliteit te leveren via AI Picture Pro, dat de upscaling verbetert. Daarnaast vult AI Sound Pro de kamer met virtueel 9.1.2 omgevingsgeluid uit de ingebouwde luidsprekers. Ook werken LG's nieuwste tv’s en soundbars4 naadloos samen en creëren ze driedimensionaal geluid, met dank aan WOW Orchestra.

De nieuwste OLED-tv's zijn ook gemakkelijk te verplaatsen of aan de muur te bevestigen door het gebruik van een composietvezelmateriaal dat het gewicht van de tv-toestellen vermindert.

Om een flexibele installatie te bevorderen, kunnen de nieuwe modellen worden geleverd met de Swivel Stand (optioneel), waarmee gebruikers het scherm kunnen draaien in de hoek van hun kijkpositie. LG’s OLED tv's blijven de beeld- en geluid verbeterende mogelijkheden van Dolby Vision en Dolby Atmos ondersteunen.

In de 2023 line-up Benelux zijn de C3 en B3 eveneens toegevoegd. De OLED C3 is het meest divers qua inch-maten en verkrijgbaar in 42 inch, 48 inch, 55 inch, 65 inch, 77 inch en 83 inch. De OLED B3 wordt gevoerd in respectievelijk 55, 65 en 77 inch.

Nieuw dit jaar is het OLED Care Program, dat gebruikers helpt hun LG OLED tv's optimaal te laten presteren, met behulp van een sneltoets op de afstandsbediening. Het OLED Care Program omvat de Memory Optimizer.

Dit is een functie die de prestaties van de tv verbetert en Screen/Sound Self-diagnosis biedt. Deze functionaliteit geeft gebruikers ook toegang tot functies die helpen het OLED-paneel van de tv te verzorgen, zoals PixelCleaning, Adjust Logo Brightness en Care Recommendations.

Verder zijn aan de QNED tv’s opties  toegevoegd die nog levensechtere kleuren produceren. Uitgerust met QNED Million Grey Scale Block Dimming technologie komen de nieuwste QNED Mini LED tv's het dichtstbij de zwartniveaus van OLED. Bovendien hebben de 2023 Mini LED TV's van LG een 64 keer zo groot contrast dan hun voorgangers en een slanker design dat synchroniseert met de nieuwste soundbars van LG.

Het nieuwe webOS maakt het heel eenvoudig om te genieten van gepersonaliseerde aanbevelingen, die worden bepaald op basis van kijkgeschiedenis en kijkgewoonten. Zo kunnen gebruikers nieuwe categorieën instellen (zoals Home office, Gaming of Muziek) voor een zeer persoonlijke ervaring. AI Conciërge selecteert niet alleen content op basis van gebruik en zoekopdrachten in het verleden, maar heeft ook verschillende nuttige instellingen en functies (o.a. Family Care, Eye Comfort - past de intensiteit van het blauwe licht aan - klokinstellingen en Multi-View-modus).

Home Office biedt volgens LG handige apps voor het raadplegen en organiseren van agenda’s, spraak- en videobel-apps en de mogelijkheid tot het koppelen van een Bluetooth-toetsenbord en muis voor een volledige thuiswerkervaring. Ook biedt Home Office een cloud-gebaseerde koppeling met Windows 365.

Music biedt snelle toegang tot verschillende muziek-streamingdiensten.

Sport geeft real-time updates en meldingen om gebruikers op de hoogte te houden van sportcompetities ene te informeren over spelers en teams.

Gaming biedt snelle toegang tot favoriete games.
Om de meest naadloze ervaring te creëren, zijn LG's nieuwste tv's compatibel met de nieuwe smart home standaard, Matter, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om verschillende smart home apparaten op hun tv te bedienen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.