Ads Top

'Apple wil bioscoopfilms maken'

Apple wil meer geld investeren in films die eerst in de bioscoop gaan draaien. De iPhone-maker zou van plan zijn om 1 miljard dollar per jaar te investeren in bioscoopfilms die later op Apple TV+ te zien moeten zijn, zeggen ingewijden tegen Bloomberg.

Apple won vorig jaar als eerste streamingdienst ooit de Oscar voor beste film. Dat was voor CODA, een film over een muzikaal meisje uit een verder dove familie. CODA verscheen gelijktijdig in de bioscoop en op Apple TV+.

Binnenkort verschijnt de nieuwe film van Martin Scorsese op Apple TV+: de verfilming van het boek Killers of the Flower Moon met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio. Kingsman-regisseur Matthew Vaughn werkt voor Apple aan een spionagefilm met Superman-acteur Henry Cavill. En regisseur Ridley Scott maakt een film over Napoleon voor Apple, met Joaquin Phoenix in de titelrol.

Ook Disney wil weer meer films in de bioscoop uitbrengen, in plaats van alleen op Disney+. En Amazon is hetzelfde van plan met films uit zijn studio MGM, die in 2021 door Amazon werd gekocht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.