Ads Top

Franse politieserie Paris Police 1905 exclusief bij Canal Digitaal

Na het succes van de Franse politieserie Paris Police 1900, is de serie terug met een nieuw seizoen van zes afleveringen. De serie is vanaf 19 maart alleen te streamen bij Canal Digitaal.

Zoals de titel Paris Police 1905 al doet vermoeden, speelt de serie zich vijf jaar later af. Inspecteur Antoine Jouin (opnieuw gespeeld door Jeremie Laheurte) onderzoekt de dood van een onbekende man in het Bois de Boulogne op kerstavond. Al snel blijkt dat iedereen iets te verbergen heeft, zelfs de politie.

Dit seizoen duikt dieper in op de verdorvenheid, uitbundigheid en decadentie van de Belle Epoque in Parijs aan het begin van de 20ste eeuw. De donkere kant van Parijs wordt zichtbaar en principes van kerk en staat botsen met die van de onderwereld, een wereld vol met zonde en verleiding. Was Jouin in het eerste seizoen nog een jonge inspecteur wiens morele integriteit soms grensde aan het naïeve, nu vijf jaar later is hij ouder en wijzer. Hij is getrouwd en vader van een klein meisje. Hij is nog steeds inspecteur in de Crime Squad en een eenling die niet populair is bij zijn collega's. In tegenstelling tot veel van zijn collega’s, is Jouin niet corrupt en zeer toegewijd aan zijn werk. Dit kan hem zijn baan kosten, vooral als hij te dicht bij de geheimen van de Vice Squad komt. Hij dreigt alles te verliezen: zijn baan, zijn gezin en zelfs zijn eer. Naast Jeremie Laheurte is ook de rest van de cast terug, waaronder Evelyne Brochu, Marc Barbé, Thibaut Evrard en Eugenie Derouand.

Het eerste seizoen werd zeer goed ontvangen door de kijkers van Canal Digitaal. De serie staat nog steeds in de top 10 van best bekeken series sinds lancering in november 2021. Ook de pers was enthousiast en onder andere The New York Times en Variety loofde de serie om zijn research en authentieke weergave van de Franse Gouden Eeuw.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.