Ads Top

Sony netwerkmediaspeler met Google TV in augustus

De Sony netwerkmediaspeler met Google TV (NSZ-GS7) zal vanaf eind augustus 2012 in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze netwerkmediaspeler maakt van elke televisie met HDMI-aansluiting een Google TV en is verkrijgbaar voor tweehonderd euro.
Sony de eerste fabrikant die Google TV-producten buiten de Verenigde Staten aanbiedt. In juli 2012 is eerst het Verenigd Koninkrijk aan de beurt, gevolgd door Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Brazilië en Mexico. Naast de netwerkmediaspeler brengt Sony ook een Blu-ray-speler met Google TV (NSZ-GP9) eerst in de Verenigde Staten en daarna in Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland op de markt. Deze is beschikbaar vanaf oktober 2012 en kost 300,- euro.
De afstandsbediening van de Blu-ray speler is voorzien van een microfoon voor Voice Search en biedt dankzij de drie-assige bewegingssensor de mogelijkheid om intuïtief te gamen. Daarnaast is deze afstandsbediening als universele afstandsbediening te programmeren om de aangesloten TV, set-top-box of hifi-versterker te bedienen. Met de Media Remote-app van Sony zijn tevens Android en iOS smartphones en tablets te gebruiken als afstandsbediening en is Voice Search ook beschikbaar op de netwerkmediaspeler.
De Picture-in-Picture multitasking-functionaliteit zorgt ervoor dat de gebruiker op het televisiescherm tegelijkertijd televisie kan kijken en kan internetten. Op deze manier komen first en second screen samen op het televisiescherm in de huiskamer.
Via Google Play krijgen gebruikers toegang tot verschillende apps zoals YouTube en Twitter. Daarnaast worden er continu apps toegevoegd die zijn geoptimaliseerd voor televisie.
De Sony Entertainment Network app is voorgeïnstalleerd. Nederlandse gebruikers van Music Unlimited krijgen zo ook direct toegang tot 15 miljoen muzieknummers. Het Sony Entertainment Network blijft continu uitbreiden met meer kanalen, nieuwe apps en diensten. Ook worden er continu on-demand films en muziek toegevoegd.
De Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) kost 200 euro en is vanaf eind augustus 2012 beschikbaar. De Sony Blu-ray-speler (NSZ-GP9) kost 300 euro en is vanaf eind oktober 2012 beschikbaar.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.