Ads Top

It’s a bird! It’s a plane! It’s a tablet?


Microsoft lijkt ten minste iets geleerd te hebben van Apple. Op een persconferentie in Los Angeles op een locatie die pas vandaag zal worden onthuld, wordt een geheimzinnig product aangekondigd. Wordt het een tablet of gewoon Windows Phone 8?
Vannacht half een Nederlandse tijd gaat Microsoft iets aankondigen ‘dat je niet wilt missen’, zo staat te lezen op de uitnodiging voor de Amerikaanse pers en onmiddellijk begon de geruchtenmachine te draaien. Zo zou Microsoft een iPad killer willen lanceren, oftewel een eigen tablet draaiend onder Windows 8. Onder de motorkap zou een ARM processor schuil gaan.
Maar ergens lijkt dat niet logisch: waarom zou Microsoft nu al een Windows 8 tablet aankondigen, terwijl de systeemsoftware Windows 8 voor desktop pc’s en tablets pas op zijn vroegst in oktober beschikbaar is? Waarom zou Microsoft überhaupt een eigen tablet willen ontwikkelen, terwijl het veel meer kan verdienen door licenties te verkopen aan tabletfabrikanten? Iets dat onder druk komt te staan als Microsoft met diezelfde fabrikanten gaat concurreren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.