Ads Top

Goede televisie belangrijker dan bier tijdens het EK


De Nederlandse voetballiefhebber vindt slechts twee dingen écht van belang voor een optimale beleving van het EK: een goede televisie (39 procent) en het juiste gezelschap (40 procent). Dit blijkt uit onderzoek onder 500 Nederlanders in opdracht van Coolblue, dat onlangs TVstore.nl begon.
Een slechte televisie vormt voor 35 procent reden om een andere kijkbestemming te zoeken. Vooral voor oudere mannen is dit een heikel punt. Ruim de helft van de mannen boven de 65 zou een uitnodiging om te komen kijken afslaan, wanneer de gastheer een slechte TV heeft. Mannen stellen sowieso zwaardere eisen ten aanzien van de kwaliteit van een televisie. Zo vindt bijna de helft van de mannen dat een TV HD-kwaliteit moet kunnen tonen. Slechts 1 op de 4 vrouwen vinden dit ook belangrijk.
Nederlanders houden niet van kleine televisies. 56 procent heeft een televisie tussen de 33 en 45 inch. Het EK wordt in ruim 9 van de 10 gevallen bovendien op een televisie bekeken. In slechts 4 van de 100 gevallen wordt er gekozen voor een beamer. Coolblue ziet echter een forse stijging in de omzet op zowel zijn TVstore.nl als Beamercenter.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.