Ads Top

De Genie in productie

Het nieuwste ontwerp voor de innovatieve filmmaker ligt binnenkort in de schappen. De Genie is een betaalbaar en praktisch apparaat dat wordt gebruikt voor motion control time lapse fotografie. Zoals gebruikelijk bij time lapse fotografie kunnen zowel panning als lineaire opnamen worden gemaakt.
De Genie is ontwikkeld door industrieel ontwerper Chris Thomson en filmmaker Ben Ryan, die niet tevreden waren met het huidige aanbod in apparatuur voor motion control time lapse fotografie.
Deze apparatuur is over het algemeen duur, ingewikkeld en te groot om overal mee naartoe te nemen.
Het concept dat de twee ontwikkelden bestaat uit een kastje dat zelf de camera beweegt, met dynamische opnames als resultaat.
Thomson en Ryan waren overtuigd van de urgentie van dit concept en besloten de kosten voor de productie van De Genie in te zamelen via Kickstarter.com in plaats van te zoeken naar sponsoren en grote investeerders. Uit het feit dat het initiële doel van 150.000 New Zeelandse dollar al drie keer verdubbeld is, blijkt dat ze het juiste besluit namen. De productie van De Genie zal eind juni van start gaan.
De Genie’s eigenschappen biedt filmmakers de keuze uit verschillende voorgeprogrammeerde instellingen, maar men kan het apparaatje ook handmatig programmeren. De Genie kan zichzelf langs een kabel bewegen, zoals op een dolly-track of cable-cam wat het bijzonder geschikt maakt voor fenomenale landschapsfotografie. De panning en lineaire accessoires bieden daarin de ultieme flexibiliteit met betrekking tot de beweging van de Genie. Gezien het compacte formaat heeft men bovendien altijd de mogelijkheid time lapse te fotograferen, hoe lastig uw filmlocatie of -positie ook is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.