Ads Top

Eerste Nederlandse CANAL+ Original ‘Een van ons’ geïnspireerd op de moordzaak die heel Nederland in zijn greep hield

Dit najaar gaat de serie Een van ons, geïnspireerd op de schokkende moord op Marianne Vaatstra, in première als allereerste Nederlandse CANAL+ Original. De zesdelige dramaserie is geproduceerd door Pupkin.

Pieter Kuijpers, creatief producent (o.a. Riphagen, Van God los, TBS) en scenarioschrijver Willem Bosch (o.a. The Spectacular, Van God Los, Penoza) zijn de drijvende krachten achter de serie. De regie is in handen van Michiel van Erp (o.a. Niemand in de stad, Ramses). Een van ons is dit najaar exclusief te streamen bij CANAL+ en te zien op de zender CANAL+ Action.

De serie Een van ons portretteert de dertien jaar durende zoektocht naar de dader van de verkrachting en moord op een 16-jarige jonge vrouw, die precies tussen een klein dorp en een AZC wordt gevonden. De moordzaak verscheurt niet alleen hele families en een dorp, maar houdt uiteindelijk het hele land bezig én legt de ziel van een nieuwe eeuw bloot. In elke aflevering wordt het verhaal vanuit een ander hoofdpersonage belicht. De misdaad blijft jarenlang onopgelost, totdat een grootschalig DNA-onderzoek de zaak eindelijk openbreekt.

De cast, met zowel jong talent als gevestigde namen wordt op een later moment bekend gemaakt. Een van ons is de eerste Nederlandse serie met een ALBERT-certificaat, de wereldwijde standaard voor het klimaatbewust produceren van mediaproducties. Viaplay Content Distribution is verantwoordelijk voor de internationale distributie van de serie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.