Ads Top

Apple vernieuwt Apple Cut Pro

Apple heeft Final Cut Pro voor iPad 2 geïntroduceerd. Nieuw is ‘Live Multicam’. Daarmee kun je een scène vanuit maximaal vier verschillende hoeken opnemen, waarbij het niet uitmaakt of je je eigen apparaten gebruikt of samenwerkt met anderen. Via een draadloze verbinding met de nieuwe Final Cut Camera-app kun je met ‘Live Multicam’ van tot wel vier iPhones of iPads in realtime zien wat ze vastleggen en heb je dus echt het overzicht van een regisseur. Van elke live camerafeed kun je de instellingen direct in Final Cut Pro voor iPad 2 aanpassen, zodat je altijd de juiste belichting, focus en zoom hebt voor het perfecte shot.

Final Cut Pro voor Mac 10.8 heeft nieuwe AI-opties gekregen, waarmee je met één klik de look van een foto of video verandert en de timing van visuals makkelijker kunt aanpassen. Handige workflow-tools bieden nieuwe manieren om snel kleuren te corrigeren, video-effecten toe te passen en gemakkelijk de tijdlijn te doorzoeken en te navigeren.

De app wordt voor bestaande gebruikers een gratis update en introduceert de feature ‘Enhance Light and Color’. Daarmee kun je de kleur, de kleurbalans, het contrast en de helderheid in één stap aanpassen. Final Cut Pro 10.8 is geoptimaliseerd voor SDR-, HDR- en RAW-materiaal en materiaal met Log-codering. Met ‘Smooth Slo-Mo’ worden de frames op een slimme manier gegenereerd en samengevoegd, voor beweging met de hoogste beeldkwaliteit en een dramatischer effect.

Voor een nog efficiëntere postproductie-workflow kun je kleurcorrecties en video-effecten nu een eigen naam geven in het infovenster, zodat je makkelijk kunt terugvinden welke effecten je in welk fragment hebt gebruikt. Ook kun je effecten vanuit het infovenster naar andere fragmenten in de tijdlijn of viewer slepen. Daarnaast kun je in de index van de tijdlijn fragmenten met ontbrekende media of effecten opzoeken en daar in één keer naartoe gaan. En de feature om een tijdlijn op tekst te doorzoeken is nu uitgebreid met belangrijke informatie als reel, scène en camerahoek.

Final Cut Pro voor iPad 2 is later dit voorjaar verkrijgbaar in de App Store als gratis update voor alle huidige gebruikers. Voor nieuwe gebruikers kost deze app 4,99 euro per maand of 49 euro per jaar, met een gratis proefperiode van een maand.

Final Cut Camera is later dit voorjaar gratis verkrijgbaar als losstaande app.

Final Cut Pro voor Mac 10.8 wordt een gratis update in de Mac App Store voor alle huidige gebruikers. Voor nieuwe gebruikers kost deze app 349,99 euro. Alle nieuwe gebruikers kunnen een gratis proefversie van Final Cut Pro downloaden die 90 dagen geldig is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.