Ads Top

Docuserie 'De Godfather Van Oss': de val van de beruchte en gevreesde Brabantse familie R.

Martien R. is volgens velen de schrik van Brabant. Het hoofd van een beruchte woonwagenfamilie groeit in de jaren tachtig en negentig uit tot gevreesde beroepscrimineel. De Videoland Original docuserie ‘De Godfather van Oss’ volgt het onderzoek van politie en justitie naar Martien R. en zijn familie, wat uiteindelijk één van de grootste Nederlandse infiltratie-operaties ooit werd. Anderhalf jaar lang keek en luisterde de politie mee op plekken waar de familie zich volledig onbespied waande. Nog nooit eerder vertoond beeld- en afluistermateriaal laten de omvang en invloed van Martien R. en zijn netwerk zien. Daarnaast komen onder meer zijn familie, politie, verdachten en andere betrokkenen aan het woord. 'De Godfather Van Oss' is vanaf woensdag 15 mei te streamen bij Videoland, het platform voor True Crime.

De tweedelige docuserie toont de achterkamers van een Nederlandse misdaadorganisatie en belicht deze van verschillende kanten. Onder anderen Martien zijn broer Toon, oud-schooljuf mevrouw Kuijper, advocaat van de familie Jan-Hein Kuijpers, misdaadverslaggever Mick van Wely, verslaggevers van Omroep Brabant en politiechef Oost-Brabant vertellen hun kant van het spraakmakende verhaal over de val van de intrigerende Brabantse familie.

'Godfather Van Oss', een tweedelige documentaireserie geproduceerd door Act of Crime, is vanaf 15 mei in zijn geheel te streamen bij Videoland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.