Ads Top

NH brengt documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker'

Het is dit jaar 60 jaar geleden dat The Beatles in het Noord-Hollandse dorp Blokker speelden. Waarom kwam de bekendste band ter wereld – op het hoogtepunt van Beatlemania – in dit kleine tuindersdorp terecht? Hoe beleefden de bezoekers deze unieke dag en wat is 60 jaar na dato de nalatenschap van deze historische gebeurtenis? Daarover gaat de NH-documentaire ‘The Beatles & het wonder van Blokker’.

Op 6 juni 1964 belandden John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en invaldrummer Jimmy Nicol in het West-Friese Blokker. In dat dorp speelden The Beatles die dag twee keer, in de plaatselijke veilinghal Op Hoop van Zegen. Een wonderlijke gedachte: toen, maar zeker na al die jaren.

De historische gebeurtenis fascineert Gert Elzinga, de voorzitter van de Beatles-fanclub in Blokker, tot op de dag van vandaag: "De eerste wereldtournee bracht The Beatles naar steden als Kopenhagen, Adelaide, Melbourne en Hong Kong. En daar staat Blokker tussen. Dat is echt wonderbaarlijk." Elzinga hielp dan ook graag mee aan de totstandkoming van de documentaire.

In ‘The Beatles & het wonder van Blokker’ blikken NH-verslaggevers Tom Jurriaans en Michiel Baas met betrokkenen terug op ‘B-day’. Ze spreken onder meer met bezoekers en artiesten die in het voorprogramma speelden. Daarnaast komt er uniek audio- en filmmateriaal aan bod, dat nog nooit eerder is vertoond.

De première van 'The Beatles & het wonder van Blokker' is te zien op vrijdag 24 mei om 17.10 uur op het tv-kanaal van NH (Ziggo 707, KPN 508, ODIDO 501) en op het tv-kanaal van de West-Friese streekomroep WEEFF. Vervolgens wordt de documentaire elk uur herhaald.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.