Ads Top

Apple vernieuwt iPad Pro met OLED scherm en M4 chip

Apple heeft vandaag de nieuwe iPad Pro gepresenteerd, verkrijgbaar in zilver en spacezwart, in twee twee nieuwe formaten: het lekker ruime 13‑inch model en het superhandzame 11‑inch model.

Allebei hebben ze het 'meest geavanceerde display ter wereld': een nieuw Ultra Retina XDR-display met geavanceerde tandem OLED-technologie.

De tandem OLED‑technologie combineert het licht van twee OLED‑panelen eb kan SDR‑ en HDR‑content weergeven met een full‑screen helderheid van 1000 nits, en HDR-content met een piekhelderheid van 1600 nits.

Aan de basis van de nieuwe iPad Pro staat verder de nieuwe M4‑chip. Deze heeft een compleet nieuwe display engine en daardoor is alles wat je op het Ultra Retina XDR-display ziet ontzettend accuraat, helder en kleurrijk.

De nieuwe iPad Pro – het dunste Apple product tot dusver – heeft een dun en licht design. Het 11‑inch model is maar 5,3 mm dun, en het 13‑inch model is met maar 5,1 mm zelfs nog dunner. Tegelijkertijd zijn ze allebei net zo stevig als het vorige design. Het 11‑inch model weegt nog geen halve kilo en het 13‑inch model is ruim 100 gram lichter dan z’n voorganger.

Met de 12‑MP camera aan de achterkant maak je foto’s en video’s in Slimme HDR, met nog mooiere kleuren, betere texturen en meer details bij weinig licht, belooft Apple. De camera heeft ook een nieuwe adaptieve True Tone Flash, en die komt goed van pas als je documenten wilt scannen. Met AI kan de nieuwe iPad Pro automatisch documenten herkennen, rechtstreeks in de Camera‑app. Zitten er schaduwen in de weg, dan worden er direct meerdere foto’s gemaakt met verschillende instellingen. Die verschillende foto’s worden daarna samengevoegd voor het beste resultaat.

Aan de voorkant is het TrueDepth-camerasysteem verhuisd naar de lange zijde van iPad Pro. De 12-MP camera met Middelpunt is ideaal om te videobellen met iPad in de horizontale stand, zeker in combinatie met een Magic Keyboard of Smart Folio.

De nieuwe iPad Pro is verkrijgbaar in twee kleuren: zilver en spacezwart. De behuizing is van 100% gerecycled aluminium.

De nieuwe iPad Pro met M4 is vanaf 7 mei te bestellen op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 29 landen en regio’s. Vanaf woensdag 15 mei ligt de nieuwe iPad Pro in de winkel.

De nieuwe 11‑inch en 13‑inch iPad Pro zijn verkrijgbaar in zilver en spacezwart, met naar keuze 256 GB, 512 GB, 1 TB of 2 TB aan opslagruimte.

De 11-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf 1219 euro (Wi-Fi-model) en 1469 euro (Wi-Fi + Cellular-model), en de 13-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf 1569 euro (Wi-Fi-model) en 1819 euro (Wi-Fi + Cellular-model).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.