Ads Top

Fallen Idols: Nick and Aaron Carter vanaf 28 mei op HBO Max

Backstreet Boys-zanger Nick Carter werd al op jonge leeftijd een wereldwijde beroemdheid, met in zijn voetspoor zijn jongere broer Aaron. Maar het abrupte sterrendom kende ook een negatieve keerzijde met meerdere slachtoffers tot gevolg. Aaron overleed in 2022 in een drugsgerelateerd ongeval, Nick werd door drie vrouwen aangeklaagd voor seksueel misbruik. De vierdelige serie FALLEN IDOLS: NICK AND AARON CARTER bij HBO Max zoomt in op de levens van de twee gevallen broers en de beschuldigingen aan de hand van gesprekken met onder meer een familielid, ex-geliefden én de drie vrouwen die beweren door Nick te zijn misbruikt.

In 2017 werd Nick Carter beschuldigd van aanranding door zangeres en actrice Melissa Schuman, voormalig lid van de populaire meidengroep DREAM. De serie heeft een exclusief interview met Schuman waarin ze vertelt hoe haar leven veranderde door het misbruik dat volgens haar plaatsvond toen ze pas 18 was. Niet alleen het misbruik liet grote emotionele sporen na, ook de negatieve reacties die ze kreeg nadat ze eindelijk durfde te vertellen wat er was gebeurd, waren verschrikkelijk.

Haar onthullingen zorgden er wel voor dat twee andere vrouwen - Ashley Repp en Shay Ruth – ook bekend durfden te maken dat ze door Nick Carter waren misbruikt. Ook zij komen uitgebreid aan het woord in de documentaire en hebben vergelijkbare ervaringen als Schuman.

De vrouwen kregen steun uit onverwachte hoek, toen Nicks broer Aaron het voor hen opnam. De twee broers waren altijd erg hecht geweest, maar leefden op dat moment in onmin met elkaar. Aaron worstelde op zijn beurt met mentale problemen en een ernstige verslaving die uiteindelijk tot zijn tragische dood leidde in 2022. De serie laat daarbij zien hoe Aaron in de loop der jaren veranderde van de jonge vrolijke tienerzanger tot een getroebleerde persoonlijkheid.

Een en ander kan volgens betrokkenen niet los worden gezien van de beladen familiedynamiek waarin de kinderen opgroeiden met ouders die vooral in het succes van hun kroost geïnteresseerd waren en minder in hun mentale gesteldheid. Het familiedrama bleef niet beperkt tot Aarons dood: eerder overleed al zus Leslie aan en overdosis medicijnen en na Aaron ook nog zus Bobbie Jean aan een hartstilstand.

Betrokkenen die een onthullend inkijkje geven in de levens van Nick en Aaron zijn onder meer een directe neef van de twee en een goede familievriendin. Ook Nicks ex-vriendin Kaya Jones en Aarons voormalige verloofde Melanie Martin maken duidelijk hoe het intense leven in de schijnwerpers een breuk tussen twee broers veroorzaakte.

De documentaire toont hiermee de donkere kant van roem en de beladen familiedynamiek, als wel de schokkende reacties waarmee aanklagers worden geconfronteerd als ze zich uitspreken tegen beroemdheden en popiconen in de moderne mediawereld van vandaag.

FALLEN IDOLS: NICK AND AARON CARTER is vanaf 28 mei te streamen op HBO Max.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.