Ads Top

Volop cultuur bij NPO

Het komend seizoen is er volop cultuur te zien bij de publieke omroep. In De Nieuwe Vermeer (Omroep MAX) krijgt creatief Nederland de kans om de zes vermiste werken van één van Nederlands beroemdste schilders nieuw leven in te blazen. Podium ZWART (Omroep ZWART), waarin nieuwe helden en stijlen worden geïntroduceerd, is een verfrissende aanvulling in het muziekaanbod. Ook zijn er nieuwe reeksen van De Avondshow met Arjen Lubach (VPRO), ARIA (Omroep MAX), Volle Zalen (AVROTROS) en CHANSONS!! (BNNVARA).

Qua amusement zijn er komend seizoen nieuwe titels en nieuwe seizoenen van bekende favorieten. In De Bodyguard (WNL) strijden tien fitte kandidaten onder leiding van gerenommeerde persoonsbeveiligers tegen elkaar in een loodzwaar trainingsprogramma. Wie heeft het in zich en wordt De Bodyguard? De Invasie van België (PowNed) is een avontuurlijk spelprogramma waarin tien BN’ers de Vlaamse bevolking met vernederende opdrachten willen onderwerpen. Ook: nieuwe seizoenen van Wie is de Mol? (AVROTROS) en een speciaal VIP-seizoen van Kamp Van Koningsbrugge (AVROTROS).
 
Ook op gebied van fictie veel nieuwe titels; te zien op tv en on demand te bingen of vooruit te kijken. Het historisch drama De stamhouder (AVROTROS) vertelt het autobiografische verhaal van Alexander Münninghoff die gedwongen wordt zijn duistere familieverleden tijdens WOII onder ogen te zien. Dertig jaar na dato duikt de complotthriller Rampvlucht (KRO-NCRV) in de mysterieuze gebeurtenissen rond de Bijlmerramp.

In de thrillerserie Het gouden uur (AVROTROS) gaat het om het cruciale eerste uur na een terroristische aanslag, waarin paniek en angst overweldigend zijn en het gevaar voor een tweede aanslag het grootst is. NPO Zapp brengt de verfilming van het veelgeprezen kinderboek Lampje (VPRO), waarin de elfjarige dochter van een vuurtorenwachter elke dag het licht aansteekt. Op een stormachtige avond gaat alles mis en begint het avontuur waarin Lampje laat zien dat ze meer kan dan ze ooit had gedacht. Verder: nieuwe seizoenen van de publiekslievelingen Flikken Rotterdam (AVROTROS) en Oogappels (BNNVARA).
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.