Ads Top

Een nieuw type Pro-camerasysteem in iPhone 14

De nieuwste iPhones zijn uitgerust met Photonic Engine. Dankzij een verregaande integratie van hardware en software presteren alle camera’s hierdoor veel beter bij weinig licht: tot 2x voor de hoofdcamera, tot 3x voor de ultragroothoek¬camera, tot 2x voor de telelenscamera en tot 2x voor de TrueDepth-camera.

Voor het eerst hebben Pro-modellen van de iPhone (14) een 48-MP hoofdcamera met quad-pixel sensor die zich aanpast aan de foto die wordt genomen, plus optische beeldstabilisatie met sensor-verschuiving van de tweede generatie.

Bij de meeste foto’s bundelt de quad-pixel sensor vier losse pixels in één grote quadpixel van 2,44 µm. Dat geeft een mooi resultaat bij weinig licht en bovendien blijft zo de grootte met 12 MP behapbaar, aldus Apple. Door de quad-pixel sensor worden ook 2x telefoto’s mogelijk. Daarbij worden de middelste 12 megapixels van de sensor gebruikt voor foto’s in volledige resolutie en 4K-video’s zonder digitale zoom.

Dit resulteert in optische kwaliteit bij een gangbare brandpuntsafstand, wat ideaal is voor bijvoorbeeld Portretmodus. De quad-pixel sensor is ook een welkome aanvulling voor professionele workflows, met een geoptimaliseerde detailweergave in ProRAW. Dankzij een nieuw machinelearning-model dat speciaal voor de quad-pixel sensor is ontwikkeld, kun je op iPhone nu ProRAW in 48 MP met een ongekend detailniveau opnemen. Voor professionele gebruikers opent dit de deur naar nieuwe creatieve workflows.

De iPhone 14 Pro draait op de A16 Bionic, de snelste chip ooit in een smartphone.

De iPhone 14 Pro gaat hier voor 1329 over de toonbank zonder inruiltegoed, en een iPhone 14 Pro Max kost 1479 euro. Ze zijn vanaf 16 september te koop. maar nu al wel te bestellen.

De reguliere iPhone 14 kost 1019 euro zonder inruiltegoed en een iPhone 14 Plus 1169 zonder inruiltegoed.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.