Ads Top

Ghislaine Maxwell: het verhaal achter het schandaal

Ghislaine Maxwell werd eerder deze zomer veroordeeld tot 20 jaar wegens haar aandeel in de ophefmakende zedenzaak rond Jeffrey Epstein. De beruchte multimiljonair werd beschuldigd van grootschalig misbruik van meisjes en jonge vrouwen. Nog voor zijn proces begon, pleegde hij zelfmoord in zijn cel. Maar wie was Ghislaine Maxwell zelf en hoe belandde zij als een telg uit een steenrijke familie in het middelpunt van dit ranzige schandaal?

Dat zien we in de driedelige reeks Who is Ghislaine Maxwell? Vanaf zondag 4 september om 21.00 uur op Canvas en VRT MAX.

De zaak Epstein is een verhaal van manipulatie, misbruik en mensenhandel in de rijkste regionen van de samenleving. Ghislaine Maxwell was daar nauw bij betrokken. Zij stond eerder dit jaar terecht op beschuldiging van sekshandel en misbruik van minderjarige meisjes.

Omdat Epstein (1953-2019) er zelf niet meer was, lag de focus op de rol van Maxwell in de hele kwestie. Zij werd beschouwd als de spin in het web en ‘hofleverancier’ van jonge meisjes en vrouwen voor Epstein en zijn vele hooggeplaatste vrienden.

Maar wie is Ghislaine Maxwell (°1961) eigenlijk en hoe kwam ze als dochter van mediamagnaat Robert Maxwell vanuit een statig Engels landhuis terecht in een gevangeniscel in New York? Om op die vraag een genuanceerd antwoord te kunnen geven, praatten de makers van de reeks met tal van Maxwells kennissen, voormalige vriendjes, collega's, rivalen en vertrouwelingen, van wie velen nooit eerder in het openbaar spraken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.