Ads Top

Elvis vanaf 2 september op HBO Max

Elvis, de succesvolle film van Warner Bros. Pictures en de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann over het leven en de muziek van Elvis Presley, met hoofdrollen voor Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks, is vanaf 2 september te zien bij HBO Max.

In dit door en door filmische drama zien we het leven van Elvis (Butler) vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks). Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Naast Hanks en Butler zien we ook de bekroonde theateractrice Helen Thomson (Top of the Lake: China Girl, Rake) als Gladys, de moeder van Elvis. Richard Roxburgh (Moulin Rouge!, Breath, Hacksaw Ridge) vertolkt de rol van Elvis' vader Vernon, en DeJonge (The Visit, Stray Dolls) speelt Priscilla. Daarnaast zien we Luke Bracey (Hacksaw Ridge, Point Break) als Jerry Schilling, Natasha Bassett (Hail, Caesar!) als Dixie Locke, David Wenham (The Lord of the Rings Trilogy, Lion, 300) als Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. (The Trial of the Chicago 7, The High Note) als BB King, Xavier Samuel (Adore, Love & Friendship, The Twilight Saga: Eclipse) als Scotty Moore en Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog) als Jimmie Rodgers Snow.

De voor een Oscar genomineerde Luhrmann regisseerde de film naar een scenario van Baz Luhrmann & Sam Bromell en Baz Luhrmann & Craig Pearce en Jeremy Doner en een treatment van Baz Luhrmann en Jeremy Doner. De producenten van de film zijn Luhrmann, Oscarwinnaar Catherine Martin (“The Great Gatsby”, “Moulin Rouge!”), Gail Berman, Patrick McCormick en Schuyler Weiss. Uitvoerend producenten zijn Courtenay Valenti en Kevin McCormick.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.