Ads Top

Videoland maakt meeslepende serie over het leven van Marco van Basten

Marco van Basten: één van de grootste voetballers allertijden. Een Nederlands icoon met een leven vol successen en dieptepunten. Zijn verhaal werd al opgetekend in een zeer openhartige biografie BASTA en Videoland gaat dit verhaal nu samen met producent Hollands Licht naar een premium dramaserie vertalen.

De Videoland Original “BASTA” wordt in 2025 verwacht bij Videoland.

De serie “BASTA” toont het levensverhaal van Marco van Basten op een net zo rauwe en openhartige manier als zijn autobiografie. We zien hoe de professionele en persoonlijke hoogte- en dieptepunten van de ongrijpbare voetbalheld met elkaar zijn verweven.

In zijn jeugd beleven we zijn relatie met zijn dominante vader en zijn met gezondheidsproblemen worstelende moeder en maken we mee hoe zijn beste vriendje voor zijn ogen door het ijs zakt en verdrinkt. Via Marco’s doorbraak bij Ajax, de winst op het EK ’88 en de gekte in Italië bij het grote AC Milan, voelen we hoe hij door keiharde tackles en medische missers al op zijn 30e noodgedwongen moet stoppen met voetballen. Daarna wil Marco zichzelf opnieuw uitvinden als trainer en stevent via de financiële afgrond af op een finale confrontatie om de geestelijke onafhankelijkheid en rust te bereiken waar hij eigenlijk zijn hele leven naar zoekt.

“BASTA” wordt geproduceerd door Dan Blazer en Mark Furstner van Hollands Licht (o.a. de Videoland Original “Ze weten alles van je”, “Red Light”, “Het Jaar van Fortuyn”, “Hendrik Groen”). De regie is in handen van regisseur Remy van Heugten (o.a. de Videoland Original “Judas 2: Dagboek van een getuige”, en “Gluckauf”). Het scenario wordt geschreven door Jan Harm Dekker en Robert Jan Overeem (o.a. “De Zaak Menten”, “Stanley H.”, “Flikken”).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.