Ads Top

Panasonic werkt aan Post Focus-technologie

Panasonic werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe technologie onder de naam Post Focus waarmee fotografen met één aanraking elk willekeurig deel van een foto scherp kunnen maken. Voor deze functie wordt de bestaande 4K-fototechnologie van Panasonic op een vernieuwende manier toegepast. Het voorkomt niet alleen mislukte, onscherpe foto's, maar biedt ook meer creatieve vrijheid op elk fotografisch gebied.

Door de supersnelle, uiterst nauwkeurige DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie te combineren met de 4K-fototechnologie van Panasonic kunnen burstopnames in 4K-resolutie worden vastgelegd bij 30 fps terwijl de lens op circa 501 verschillende delen van het beeld scherpstelt.

Met de Post Focus-functie kunnen fotografen uit alle 4K-burstopnames met verschillende scherpstelgebieden het beste beeld selecteren waarbij is scherpgesteld op exact het gewenste deel. Daarnaast kan deze functie worden gebruikt voor creatieve doeleinden bij verschillende soorten fotografie, zoals landschapsopnames en portretten. Van één foto kunnen verschillende versies worden gemaakt door het deel te veranderen waarop wordt scherpgesteld.
Het gebruik van de Post Focus-functie is heel eenvoudig. Tijdens het bekijken van de beelden hoeft de fotograaf alleen maar dat deel van de foto aan te raken dat hij scherp wil hebben. Ongeacht waarop oorspronkelijk werd scherpgesteld, wordt er vervolgens een nieuw beeld met het nieuwe scherpstelgebied aangemaakt als aparte foto.

Panasonic introduceert deze Post Focus-functie via een firmware-update voor de LUMIX DMC-GX8 en LUMIX DMC-FZ300 tussen eind 2015 en voorjaar 20162.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.