Ads Top

Miniserie Show Me a Hero bij HBO

David Simon, die eerder voor HBO werkte aan The Wire, Treme en Generation Kill, presenteert op 17 augustus Show Me a Hero. De zesdelige miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Belkin en richt zich op de interpretatie van onderwerpen als ras en gemeenschap, bekeken door de ogen van politieke figuren, bureaucraten, activisten en de gewone burgers van Yonkers, een voorstad in New York. Oscar Isaac (genomineerd voor een Golden Globe voor Inside Llewyn Davis) speelt de hoofdrol en wordt bijgestaan door Catherine Keener (Captain Phillips), Alfred Molina (The Normal Heart), Winona Ryder (Black Swan) en Jim Belushi (According to Jim).

Show Me a Hero richt zich op de demografische verschillen van een voorstad in New York; jaren nadat de strijd om de burgerrechten in de jaren 60 hebben plaatsgevonden. Een jonge burgemeester - gespeeld door Oscar Isaac - krijgt de ondankbare taak om een aantal huizen te bouwen voor arme gezinnen in een wijk met voornamelijk blanke bewoners. Zijn poging om dit voor elkaar te krijgen, resulteert in een hoop spanningen waar de betrokken ambtenaren hun vingers niet aan durven te branden. Terwijl de burgemeester de opdracht tot een goed einde probeert te brengen, zet hij zijn aanstelling - en misschien zelfs wel zijn politieke carrière - op het spel.

HBO’s Show Me a Hero gaat op maandag 17 augustus in première, exclusief bij HBO Nederland. De zesdelige miniserie, waarvan er op 17, 24 en 31 augustus steeds twee afleveringen worden uitgezonden, is gelijk met de Amerikaanse uitzending bij HBO Nederland te zien. Afleveringen zijn zodoende in de nacht van zondag op maandag vanaf 2:00 uur te zien. Episodes zijn tevens on demand beschikbaar via HBO On Demand en HBO GO: de online streamingdienst waarmee HBO-abonnees de miniserie kunnen bekijken via computer, tablet, smartphone en Smart TV. Ook is er vanaf 17 augustus wekelijks om 20:30 uur een nieuwe aflevering te zien op zender HBO.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.