Ads Top

Streamen van films en tv-programma’s verslaat downloaden

Voor het eerst is het aantal Nederlanders dat films en tv-programma's streamt, groter dan het aantal dat downloadt, blijkt uit de tweede editie van de Samsung technologiebarometer. Op dit moment streamt 56 procent van de Nederlanders tv- en filmcontent, een stijging van 12 procent ten opzichte van 2014. Het aantal Nederlanders dat film- en tv-content downloadt, daalde het afgelopen jaar naar 44%. Ruim vier op de tien Nederlanders streamen nu minstens eens per week. 1 op de 5 doet dat zelfs dagelijks.

Uit het Samsung onderzoek blijkt daarnaast dat het afgelopen jaar een omslag heeft plaatsgevonden in het gedrag van de Nederlander om voor streaming-diensten te betalen. Waar in 2014 2 procent van de Nederlanders geld uitgaf aan het streamen van films en tv-programma's, doet op dit moment bijna 17 procent van de Nederlanders dat.

Ondanks de grote opmars van smartphones, tablets en andere entertainmentapparatuur, blijft de televisie het toestel waarop Nederlanders het liefste films en tv-programma's bekijken. Bijna negen op de tien kijkt dagelijks naar de tv, al dan niet On Demand. Gemiddeld doen we dit ruim drie uur.

De jaarlijkse Samsung technologiebarometer toont aan dat technologie in ons huishouden een steeds prominentere plek inneemt. Onze privéomgeving telt elk jaar meer apparaten waarmee we meer tijd doorbrengen. "Anno 2015 is ons thuis veel meer dan een plek om te eten, ontspannen en slapen. Nieuwe toepassingen, al dan niet verbonden via internet, maken van ons huis een slimmer thuis", aldus Raymond Mesterom, marketingdirecteur van Samsung. Ons huis telt gemiddeld 18 elektronische apparaten, een toename van 3,6 procent. Bij elkaar gebruikt elk huishouden de apparaten dagelijks bijna 15 uur. Dat is ruim drie uur langer (26,1 procent) dan een jaar geleden. Gartner verwacht dat in 2020 het gros van de apparaten in huis met het internet verbonden is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.