Ads Top

UPC demonstreert Horizon

Liberty Global, Inc., de moedermaatschappij van kabelaar UPC, heeft vandaag op de IBC Horizon gepresenteerd: een media- en entertainmentplatform voor thuis, dat naadloos (digitale) televisie, persoonlijke content en web based content moet samenbrengen. Gebruikers kunnen content bekijken op meerdere schermen en apparaten in huis door middel van een eenvoudige, intuïtieve interface en een zeer hoogwaardige zoek- en aanbevelingenfunctie.
Bij Horizon vormt een computer het ‘multimediahart’ van het huis. Deze multimedia gateway creëert een draadloos netwerk dat de televisie verbindt met alle persoonlijke apparaten zoals computers, tablets en smartphones. De interface gebruikt 3D-graphics en beelden om content tot leven te wekken en om simpel, snel en naadloos te kunnen navigeren. De zoek- en aanbevelingsfuncties bieden klanten toegang tot persoonlijk beeld- en geluidsmateriaal (foto's, muziek, films, etc.) dat thuis op andere apparaten of in de cloud is opgeslagen. Horizon zorgt er ook voor dat gebruikers entertainment niet alleen op hun televisies in huis kunnen ervaren, maar ook daarbuiten. Speciaal voor Horizon zijn er webbrowsers en applicaties (apps) voor smartphones en tablets (tweede schermen) ontwikkeld, om eenzelfde ervaring op diverse apparaten in en om het huis te brengen.
Liberty Global werkt samen met contentpartijen, zoals YouTube, Facebook en Twitter, om applicaties te ontwikkelen voor haar App Store. Klanten die Horizon gebruiken kunnen in de App Store kiezen uit web-gebaseerde apps en widgets die naadloos worden geïntegreerd in de TV-interface.
Binnenkort lanceert Liberty Global een nieuwe software developers kit voor Horizon. Liberty Global nodigt contentpartijen en applicatieontwikkelaars uit om zich aan te sluiten bij de 60 partijen die al apps voor het nieuwe platform hebben ontwikkelt.
Liberty Global voert momenteel in Nederland praktijktests uit en zal later dit jaar met consumententests beginnen. De commerciële lancering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2012 bij UPC in Nederland. UPC Cablecom in Zwitserland en Unitymedia in Duitsland zullen snel volgen. Horizon wordt toegevoegd aan het bestaande aanbod van geavanceerde digitale producten. Digitale televisieklanten krijgen bij de introductie een aantrekkelijk upgrade-pakket aangeboden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.