Ads Top

Boek rond 60 jaar tv

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en uitgeverij Nieuw Amsterdam presenteren op 27 september Beeldenstorm, waarin samen met Henny Huisman 60 jaar televisie in een aparte aflevering van de Suprise Show 60 jaar televisie gevierd wordt.
Zoals een Surprise Show betaamt is het programma een grote verrassing, behalve dat onder meer Swiebertje, Loeki de Leeuw, Brandpunt, de Elfstedentocht, het Journaal en Wijdbeens Report nog een keer voorbijkomen.
Aan het eind van de middag wordt het boek Beeldenstorm, De rumoerige geschiedenis van 60 jaar televisie overhandigd. Het boek is geschreven door Jan Libbenga en Ruud van Gessel. Met een groot aantal afbeeldingen uit het archief van Beeld en Geluid.
In die zestig jaar heeft de televisie de wereld en de kijker wezenlijk veranderd. Het boek Beeldenstorm van Ruud van Gessel en Jan Libbenga (september 2011) legt onvermoede verbanden tussen heden en verleden – van het wonder van vér-kijken met de beeldradio tot de geoliede beeldfabriek van vandaag en in de toekomst. Het boek onthult wat zich werkelijk achter de schermen afspeelde: de rellen, de kijkcijferkanonnen, de taboes, de kijkerstranen.
Alles komt langs: van commerciële tv vanuit een vliegtuig tot Apollo Henkie, en van Zwaaien naar Tante Hannie tot Big Brother. Beeldenstorm laat zien hoe de kijkdoos afrekende met het smetvrije imago van de Haagse politiek, hoe de regering de knop van Lopik dreigde om te draaien en hoe helderziende Croisset Het Journaal mede aanstuurde.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.