Ads Top

Nieuwe technieken bij Philips LCD

Het wordt steeds moeilijker om je met LCD televisie te onderscheiden. Dat moet Philips zich ook hebben gerealiseerd toen het bedrijf zijn jongste paradepaardje 46PFL9706 ontwikkelde. Daarin zijn geheel nieuwe technieken verwerkt. Het apparaat werd vorige week gedemonstreerd op de IFA in Berlijn.
Op het beeldpaneel is een filter aangebracht dat een hogere contrastverhouding garandeert. Philips liet zich daarbij grotendeels inspireren door de mot. De ogen van de mot hebben een speciale structuur die het invallend licht volledig absorbeert waardoor ze minder zichtbaar is voor de natuurlijke vijanden. De techniek komt overigens van Sharp die geen reden zag om het in zijn goedkopere televisies te verwerken. De contrastverhouding bedraagt als gevolg van het filter 15 miljoen op 1, tienmaal beter dan voorheen.
Een andere noviteit is de 3D Max-technologie, een actieve 3D-oplossing met een kijkhoek van 180 graden en minimale crosstalk. Men kan ook bestaande beelden omzetten naar 3D, waarbij de kijker zelf het gewenste diepte-effect instelt.
Philips claimt verder dat het de snelste led-tv is die er momenteel bestaat. Met een responstijd van 0,5 ms en 1200Hz Perfect Motion Rate.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.