Ads Top

Online platform biedt interactieve tv

TowelTV.com biedt bezoekers als eerste online televisiestation van Nederland interactieve shows aan. Kijkers kunnen door middel van klikken in de video allerlei extra elementen oproepen, zoals productinformatie en extra beeldmateriaal. Het biedt zowel kijkers als adverteerders unieke mogelijkheden. Online video specialist Blue Billywig is verantwoordelijk voor de technische realisatie.
De “Flexi-Stiff show” is de eerste show van TowelTV.com die gebruik maakt van de speciaal ontwikkelde interactieve speler. “Door de techniek van Blue Billywig kunnen we nu bijvoorbeeld afzonderlijke kledingstukken gedurende de hele video aanklikbaar maken en koppelen aan een webshop” vertelt TowelTV.com oprichter Geert Doek. Daarnaast kunnen kijkers ook zelf het verloop van het programma bepalen door allerlei keuzes te maken.
Daniël Eijpe (Blue Billywig): 'Voorheen moest je alles speciaal programmeren of gebruikmaken van de zeer beperkte mogelijkheden die YouTube biedt als je video’s van interactiviteit wilde voorzien, maar met onze Timeline Management Module hoeft dat niet meer'.
Door de gestandaardiseerde ‘widgets’ zijn de interactieve elementen eenvoudig te realiseren en kan het tegen een fractie van de tijd en kosten. 'Echter, met alleen interactieve elementen ben je er nog niet,' verklaart Geert Doek. De beste interactieve videocontent krijg je door voorafgaand en tijdens de opnames continu na te denken over de interactieve mogelijkheden. De kijker wordt bijvoorbeeld niet klakkeloos doorgestuurd naar een webshop als er op een artikel wordt geklikt, maar krijgt eerst een speciale boodschap van de presentatoren te zien.
De “Flexi-Stiff show” van TowelTV.com bevat vooralsnog alleen basis interactieve elementen. Gaandeweg de techniek zich meer ontwikkeld, zijn er steeds meer functies mogelijk. Naast een actievere kijkervaring biedt het systeem enorm veel mogelijkheden voor adverteerders. TowelTV.com en Blue Billywig zijn er van overtuigd dat binnen nu en een paar jaar het merendeel van de videocontent interactieve elementen bevat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.