Ads Top

Olympische Winterspelen bij de NOS

NOS OS Peking Live Schaatsen - het schaatsprogramma van de Winterspelen - én NOS Studio Peking komen vanaf de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Met op de achtergrond rondschaatsende mensen en sfeervolle lampjes staat deze plek in februari in het teken van samen schaatsen én schaatsen kijken.

De dagelijkse primetime talkshow NOS Studio Tokio wordt gepresenteerd door Dione de Graaff. In de spiegeltent Salon Perdu, die naast de schaatsbaan staat, bespreekt Dione de Graaff dagelijks met gasten de belangrijkste momenten van de dag, wordt vooruitgekeken naar het programma van morgen en komen oud-olympiërs en sporters langs. Zo is in de eerste uitzending Sjoukje Dijkstra te gast. De voormalig kunstrijder veroverde vijftig jaar geleden de eerste gouden medaille voor Nederland ooit op de Winterspelen, op die van 1964 in Innsbruck. Ook spreekt Dione de Graaff met de hoofdrolspeler van de dag via een videoverbinding. De topprestaties van de dag worden uitgelicht met een ode van een van de huisbands: Michelle David, The Cool Quest, DeWolff en Roel van Velzen komen langs.

De presentatie van de schaatsuitzendingen op de Jaap Eden IJsbaan is in handen van Henry Schut, die samen met analisten Mark Tuitert, Erben Wennemars, Annette Gerritsen en Rintje Ritsma de schaatswedstrijden voorbeschouwt, bekijkt en analyseert.

De shorttrackuitzending komt vanuit een speciaal aangeklede studio in Hilversum en wordt gepresenteerd door Jeroen Stomphorst, die samen met analist Niels Kerstholt de verschillende shorttrackwedstijden onder de loep neemt. De commentatoren zijn Joris van den Berg en Cees Juffermans.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.