Ads Top

CES: Samsung brengt drie microled-tv's uit dit jaar

Samsung brengt ten minste drie microled-tv's uit dit jaar, met schermdiagonalen van resp. 110, 101 en 89 inch. Vorig jaar kwam Samsung al met microled-tv's van 110 en 99 inch.

Naast hardware-innovaties ondersteunt de nieuwe MICRO LED minimaal 20-bit grijswaarden. Daardoor zie je volgens Samsung de kleinste details. Er zijn meer dan 1 miljoen stappen in helderheid- en kleurniveau. Ook is er sprake van 100% expressie van het DCI- en Adobe RGB-kleurengamma en een 99,99% screen-to-body ratio.

De nieuwe modellen krijgen een modus om kunst weer te geven. Ook krijgen ze ondersteuning voor Dolby Atmos en kunnen ze in 4k op 120fps beeld weergeven van vier bronnen tegelijk.

De Neo Quantum Processor de 2022-editie van de Neo QLED gebruikt de nieuwe technologie Shape Adaptive Light voor de analyse van lijnen, vormen en oppervlaktes. Met die informatie regelt de processor vervolgens het licht uit de Quantum Mini LEDs. Dat resulteert in verhoogde helderheid en nauwkeurigheid op het scherm.

Verder beschikt de nieuwe Neo QLED over EyeComfort. Afhankelijk van het moment op de dag past het scherm zich automatisch aan. Een ingebouwde lichtsensor registreert de informatie.

Alle nieuwe toestellen ondersteunen verder Smart Calibration. Met deze functie kun je de televisies zo afstellen dat je de allerbeste beeldkwaliteit krijgt. Met de Professional mode geniet je volgens Samsung in 10 minuten van een 'onberispelijke beeldkwaliteit'.

Samsung kondigt ook een nieuwe versie aan van The Frame, die ook is bedoeld om kunst weer te geven. De nieuwe versie krijgt een mat scherm en verschijnt in de formaten 32 inch tot en met 65 inch. Ook de kantelbare The Sero krijgt een mat scherm en hetzelfde geldt voor The Serif, de tv die als een soort meubelstuk op hoge poten staat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.