Ads Top

Spatial Sound Experience voor HT-A7000 premium soundbar na firmware-update

Sony kondigt een firmware-update aan voor de HT-A7000 premium soundbar. Na deze update zal 360 Spatial Sound Mapping beschikbaar zijn.

Deze technologie maakt het voor producers mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van de audiobron worden meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt alsof men midden in de actie zit. Gebruikers van de HT-A7000 krijgen toegang tot deze innovatieve functie door deze aan te sluiten op Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers en SA-RS3S draadloze achterspeakers.

Via Sound Field Optimization wordt op ingenieuze wijze de hoogte en positie van elke luidspreker gemeten. Vervolgens procedeert het systeem de geluidgolven en creëert het ‘fantoomluidsprekers’ die voor de 360°-sound zorgen. Met de ‘fantoomluidsprekers’ binnen een geoptimaliseerd geluidsveld zijn bijvoorbeeld windvlagen of dierengeluiden met een hoge intensiteit te horen. Het is alsof de kijker zelf deel uitmaakt van de actie. Dankzij de ‘fantoomluidsprekers’ wordt het ruimtelijke geluidsveld breder.

In combinatie met een compatibele BRAVIA XR-televisie is Acoustic Center Sync beschikbaar voor de HT-A7000 soundbar. Deze functie optimaliseert de geluidsoutput van de tv en soundbar voor een betere audio-ervaring. Dialogen, stemgeluiden en instrumenten zijn direct vanuit het scherm hoorbaar met hoogwaardig surroundgeluid.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.