Ads Top

Analoge fotografie maakt grote comeback

Analoge fotografie maakt een serieuze comeback. Dat ziet CameraNU, de foto- en videospecialist van Nederland, terug in eigen cijfers. Hoewel we ons middenin het digitale tijdperk bevinden zijn het vooral de analoge producten die over de toonbanken vliegen. 

CameraNU ziet dan ook een duidelijke stijging in het aantal zoekopdrachten naar analoge camera’s en toebehoren en sinds 2019 is er een stijging van 100 procent te zien in de aankoop van fotorolletjes. Het bedrijf verwacht dan ook dat de populariteit alleen maar zal toenemen.
 
Met de komst van geavanceerde smartphones met high-resolution camera’s en het faillissement van ’s werelds bekendste cameramerk Kodak in 2012 leek de tijd van analoog fotograferen definitief voorbij. Toch blijkt dat vooral de jonge generatie analoge fotografie weer helemaal heeft ontdekt. Steeds vaker worden de sociale mediakanalen door jongeren gebruikt om passie en inspiratie te delen – en op te doen – op het gebied van analoge film en fotografie. Ook zien we de stijl van het filmen en fotograferen zoals dat vroeger gebeurde tegenwoordig veel terug in films en videoclips.
 
Inmiddels zijn de (analoge) Kodak-producten weer zo in trek dat het bedrijf in 2020 aankondigde de filmprijs te verhogen voor inkopers, winkels en magazijnen. Dit is geen nieuwe ontwikkeling; de prijzen van een fotorol van Kodak zijn in 5 jaar verdubbeld van 6,95 naar 13,97 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.