Ads Top

CES: Sony introduceert volledig vernieuwde BRAVIA XR line-up in de Benelux

 Sony Benelux kondigt vandaag de nieuwe BRAVIA XR line-up aan. Het bedrijf pakt uit met onder meer de MASTER Series Z9K 8K, X95K 4K Mini LED, de MASTER Serie A95K, de MASTER Serie A90K, A80K 4K OLED en X90K 4K LED.

De XR Backlight Master Drive wordt aangedreven door de Cognitive Processor XR. Deze processor gebruikt een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan conventionele kunstmatige intelligentie (AI). De televisie detecteert automatisch waar deze ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden.

Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

De Cognitive Processor XR stuurt de mini-led-backlight van de Z9K– en X95K-series nauwkeurig aan en biedt een uitstekende helderheid, dynamisch bereik en diepe zwarttinten. Dit geldt ook voor de het nieuwe OLED-paneel van de A95K met XR Triluminos Max. Met miljoenen individuele zelf-oplichtende pixels levert de A95K meer kleuren dan ooit tevoren.

De nieuwe BRAVIA XR line-up is verder uitgerust met Acoustic Surface Audio+ voor OLED-modellen en Acoustic Multi-Audio voor LED-modellen. Hierbij wordt de positie van het geluid nauwkeurig afgestemd op de beelden op het scherm voor een echt meeslepende audiovisuele ervaring.

Voor de BRAVIA XR-series biedt Sony samen met Netflix de Netflix Calibrated Mode. Deze ufunctie is ontwikkeld om de beeldkwaliteit van de producent te evenaren. Door de optie in het menu te selecteren reproduceert Netflix Calibrated Mode automatisch de beeldweergave. Entertainmentliefhebbers kunnen zo optimaal genieten van tv-series, films, documentaires en andere programma's op Netflix. Bovendien past Sony’s nieuwe BRAVIA CORE Calibrated Mode de beeldkwaliteit op het scherm automatisch aan om deze af te stemmen op de originele visie van de videomaker.

Adviesprijzen en beschikbaarheid in de Benelux worden later bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.